Καταιγιστικές εξελίξεις: Η απόφαση του Άρειου Πάγου για τους Σπαρτιάτες

Κόπηκαν από τον Άρειο Πάγο οι Σπαρτιάτες. Δε θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές.

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, έθεσε εκτός συμμετοχής στις ευρωεκλογές 2024 τους Σπαρτιάρτες του Βασίλη Στίγκα. Επίσης ο ΑΠ «έκοψε» ακόμη 14 κόμματα.

Σάλος και πλήθος αντιδράσεων για τις μπουνιές στη Βουλή: Αμετανόητος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου
Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν κατατεθεί υπομνήματα για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στην εκλογική διαδικασία από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά.

Πόσα κόμματα θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές

Σημειώνεται πως συνολικά θα συμμετάσχουν 31 κόμματα και σχηματισμοί στην εκλογική διαδικασία στις 9 Ιουνίου. Το αρμόδιο τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου προχώρησε στην ανακήρυξη των κομμάτων μετά των έλεγχο των αιτήσεων που είχαν καταθέσει συνολικά 46 συνδυασμοί και κόμματα.

Το δικαστήριο, ομόφωνα, δέχτηκε πως δεν «συντρέχει περίπτωση ανακήρυξης» για 15 κόμματα μεταξύ των οποίων και οι Σπαρτιάτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 14 κόμματα δεν είχαν καταθέσει το απαιτούμενο παράβολο των 20.000 ευρώ.

Η παραγγελία του Αρείου Πάγου για διώξεις και οι καταγγελίες Στίγκα
Είχε προηγηθεί η παραγγελία του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικής δίωξης σε 11 βουλευτές του κόμματος, και του Ηλία Κασιδιάρη που θεωρείται υποκρυπτόμενος αρχηγός του κόμματος, κάτι που εκ νόμου απαγορεύεται.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα για παρασκηνιακές και έκνομες ενέργειες στο κόμμα του, κάνοντας λόγο για Greek Mafia και Δον Κορλεόνε φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη.

Για τους βουλευτές του ο πρόεδρος των Σπαρτιατών είχε πει στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN ότι «και τότε και τώρα δεν ξέρω αν άκουγαν τον κ. Κασιδιάρη, αλλά τουλάχιστον προχωρούσαμε μαζί μέχρι να γίνουν οι καταγγελίες».

Σημειώνεται ότι δύο βουλευτές ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την ΚΟ των Σπαρτιατών μετά τις εξελίξεις. Πρόκειται για τον Γιώργο Μανούσο και τον Γιάννη Δημητροκάλλη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ