Καταιγίδα εξελίξεων στα ΜΜΕ του Ιβάν Σαββίδη – Αλλαγή-βόμβα σε κορυφαίο πόστο

Με το 2023 στην εξώπορτα, για να αντικατασταθεί από το 2024, σημειώθηκε αλλαγή στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του Open. Το διοικητικό συμβούλιο της μητρικής εταιρείας Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. τροποποιήθηκε. Νέος διευθύνων σύμβουλος στο Open είναι ο Γρηγόρης Σαββίδης.

Στη θέση αυτή προηγουμένως, βρισκόταν ο Νίκος Αργυρός, ο οποίος ήταν και εμπορικός διευθυντής πριν οριστεί CEO. Ο Αργυρός, παραιτήθηκε μεν από το ΔΣ του καναλιού, παραμένει δε στο κανάλι.
Η ανάληψη εκτελεστικών καθηκόντων από τον Γρηγόρη Σαββίδη, ανιψιού του ιδιοκτήτη του καναλιού, έχει, πέραν της ουσιαστικής σημασίας που απορρέει από την εμπειρία του, και ιδιαίτερο συμβολισμό ενισχύοντας το σενάριο της διατήρησης (μέχρι νεωτέρας) του καναλιού στην επιχειρηματική οικογένεια.
Πρόεδρος στο Open παραμένει ο Αρτούρ Νταβινιάν και μέλη ο Τζώνης Καλημέρης, διευθυντής επιχειρησιακής λειτουργίας, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος και η Χριστίνα Δημητρέλου.

Ο Γρηγόρης Σαββίδης, σύμφωνα με την περιγραφή αρμοδιοτήτων της θέσης του διευθύνοντα συμβούλου, θα έχει την αποκλειστική εξουσία να προσλαμβάνει με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας το αναγκαίο υπαλληλικό προσωπικό της εταιρείας, καθώς και να συνάπτει συμβάσεις παροχής
ανεξάρτητων υπηρεσιών με συνεργάτες που αμείβονται με Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών (π.χ. δημοσιογράφων ή παρουσιαστών, ακόμη και αν πρόκειται για προσωπικές ή ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες δικών τους συμφερόντων) και σε κάθε περίπτωση εξαιρουμένων των συμβάσεων εκείνων που εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Διευθυντή Επιχειρησιακής Λειτουργίας (COO), δηλαδή του Τζώνη Καλημέρη.
Επίσης θα καθορίζει τις αμοιβές καθώς και τους λοιπούς όρους απασχόλησης/παροχής των ανεξαρτήτων υπηρεσιών τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Παρέμβαση-βόμβα από τον Ιβάν Σαββίδη

Ειδικά για περιπτώσεις συγγενών εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έως τον τρίτο βαθμό συγγένειας, που επιθυμούν να εργαστούν ο ένας υπό την επίβλεψη του άλλου, απαιτείται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου είτε για την πρόσληψη είτε για τη μετακίνηση του εργαζόμενου.

Η θητεία του τροποποιημένου Διοικητικού Συμβουλίου του Open έχει διάρκεια έως τις 25 Οκτωβρίου 2028 με δυνατότητα παράτασης ως την πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...