Κατέβασε την ελληνική σημαία και φώναξε: «Εδώ είναι Βουλγαρία»

Αυτόπτες μάρτυρες σε ένα πρωτοφανές όσο και ανησυχητικό περιστατικό ήταν όσοι πολίτες βρίσκονται χθες το μεσημέρι στον μώλο του λιμανιού της Καβάλας.

Ένας άνδρας περπάτησε μέχρι την άκρη του μώλου κρατώντας κάτι στα χέρια του. Ξαφνικά και εκεί που δεν το περίμενε κανείς ανέβηκε στον ιστό που βρίσκεται η ελληνική σημαία και κυματίζει, την κατέβασε με απίστευτο θράσος και στην θέση της τοποθέτησε την βουλγαρική σημαία!

Όπως είναι φυσικό, προκλήθηκε αναταραχή και κλήθηκε άμεσα το λιμενικό. Όπως διαπιστώθηκε ο άνδρας, ο οποίος υπολογίζεται πως είναι περίπου 30 ετών, είχε ολοκληρώσει την πράξη του.

Οι άνδρες του λιμενικού προσέγγισαν τον 30χρονο με σκοπό να τον συλλάβουν. Ωστόσο, εκείνος δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και αντιστάθηκε. Μάλιστα, άρχισε να φωνάζει, «Εδώ είναι Βουλγαρία!», «υποστηρίζοντας» με αυτό τον τρόπο την κίνηση που είχε κάνει με την υποστολή της ελληνικής σημαίας. Τελικά συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Καβάλας.

Στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, ο άνδρας είπε ότι είναι Βούλγαρος ενώ προβλημάτισε όταν ανέφερε πως είναι μέλος μιας εξτρεμιστικής βουλγαρικής οργάνωσης, η οποία θεωρεί ότι όλα τα μέρη της περιοχής μας δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στη Βουλγαρία!Στον δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή εθνικών συμβόλων ενώ αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βούλγαρος δεν σταμάτησε την δράση του αλλά συνέχισε και δεν πτοήθηκε από την «περιπέτεια» που είχε με τις ελληνικές αρχές. Μετά την Καβάλα, επόμενος «σταθμός» του ήταν η Δράμα όπου επιδόθηκε σε παρόμοιες πράξεις.

Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση του το μπλέξιμο του ήταν ακόμα πιο μεγάλο καθώς οι αστυνομικές αρχές τον καταδίωξαν μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Η ανακοίνωση του λιμενικού

«Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση των άρθρων 167, 191Α και 361 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω προέβη στην υποστολή της ελληνικής σημαίας από τον ιστό που βρίσκεται στο νότιο λιμενοβραχίονα του λιμένα Καβάλας πετώντας την κάτω, ενώ ύψωσε σημαία άλλης χώρας και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή μη συμμορφούμενος στις εντολές των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ αντιστάθηκε σθεναρά στη σύλληψη του προβαίνοντας σε εξύβριση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ