Κακοκαιρία στη Θεσσαλία: Στους 12 οι νεκροί

Αυξάνονται οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel, που σάρωσε τη Θεσσαλία, καθώς άλλος ένας συμπολίτης μας είχε τραγική κατάληξη.

Πρόκειται για έναν 56χρονο, ο οποίος βρισκόταν στην επίσημη λίστα των αγνοούμενων από χθες, 9 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας εντοπίστηκε από drone ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Δημήτριος και Πέτρινο, στην Καρδίτσα.

Συνολικά 4.250 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από τις 7 το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, έως τις 7 το πρωί σήμερα Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Επίσης, από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 767 διασώσεις από εναέρια μέσα που διέθεσε το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελβετία μέσω διμερών συμφωνιών, το ΛΣ-ΕΛΤΑΚ, η ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ένα ιδιωτικό ελικόπτερο που έχει διαθέσει η οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου.

Η Λάρισα παραμένει σε συναγερμό, εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού σε κάποια σημεία, που, μάλιστα, οδήγησε σε εκκενώσεις περιοχών. Το πρωί της Κυριακής καταγράφεται μικρή πτώση στη στάθμη του νερού στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των εγκλωβισμένων γίνεται με βάρκες, καθώς το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις, και όλα έχουν καλυφθεί από νερό και λάσπη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ