Ιστορικά ρεκόρ από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στις απίστευτες ανατροπές τους

Πρώτη ελληνική ομάδα που ανατρέπει ήττα με τρία γκολ διαφορά στην έδρα της ο Ολυμπιακός ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ “επιστρέφει” από ήττα με 2-0.

Απίστευτη βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να κάνουν δύο τεράστιες ανατροπές και να παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Conference League.

Αρχικά ο Δικέφαλος ήταν αυτός που διέλυσε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 5-1 κι έτσι για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του πήρε πρόκριση έχοντας ανατρέψει ήττα του με διαφορά 2+ γκολ στο πρώτο παιχνίδι.

Αυτή ήταν η 90η νίκη του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, φτάνοντας και τα 200 γκολ ως γηπεδούχος στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, σε 117 αγώνες (παθητικό στα 122).

Ακόμη δυσκολότερο όμως ήταν το έργο του Ολυμπιακού, που είχε συντριβή με 4-1 την περασμένη εβδομάδα στο Καραϊσκάκη από την Μακάμπι, αλλά στην Μπάτσκα Τόπλα έκανε το… απίθανο, αφού διέλυσε τους Ισραηλινούς με 6-1.

Ποτέ ξανά ελληνική ομάδα δεν έχει κάνει ανάλογη ανατροπή, έχοντας χάσει το πρώτο παιχνίδι με τρία (ή περισσότερα) γκολ στην έδρα της. Οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν για τρίτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία τους έξι γκολ σε ένα παιχνίδι, αλλά για πρώτη φορά εκτός έδρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ