Ιράν: «Αναπόφευκτη» η επέκταση του πολέμου στη Γάζα

Ιράν: «Αναπόφευκτη» η επέκταση του πολέμου στη Γάζα. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεϊν Αμιρ-Αμπντολαχιάν φέρεται να διεμήνυσε στον ομόλογό του από το Κατάρ, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι ότι η επέκταση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς είναι «αναπόφευκτη».

Ιράν: «Αναπόφευκτη» η επέκταση του πολέμου στη Γάζα

«Λόγω της κλιμάκωσης της έντασης του πολέμου εναντίον των αμάχων κατοίκων της Γάζας, η επέκταση του εύρους του πολέμου έχει γίνει αναπόφευκτη», είπε χαρακτηριστικά σε τηλεφωνική τους επικοινωνία χθες, σύμφωνα με το ιρανικό Press TV.

Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Γάζα , το Ιράν έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι εάν δεν σταματήσει, θα μπορούσαν να ανοίξουν «νέα μέτωπα» στον πόλεμο από τον «άξονα αντίστασης», το δίκτυο πολιτικών και ένοπλων ομάδων στον Λίβανο, την Υεμένη, τη Συρία και το Ιράκ που είναι ευθυγραμμισμένες με το Ιράν κατά του Ισραήλ.

Ο εμίρης του Κατάρ ταξιδεύει στην Αίγυπτο

Το Κατάρ, το οποίο έχει στενούς δεσμούς με τη Χαμάς, προσπαθεί να μεσολαβήσει για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση ομήρων. Μάλιστα, ο Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι έφυγε από το Κατάρ σήμερα το πρωί και κατευθύνεται για το Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, όπου θα έχει συνομιλίες που είναι πιθανό να επικεντρωθούν στην απελευθέρωση ορισμένων αιχμαλώτων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Ο εμίρης του Κατάρ συνοδεύεται από τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της χώρας και επίσημη αντιπροσωπεία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Μία μέρα νωρίτερα ο Αλ Θάνι είχε βρεθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του πολιτικού ηγέτη Ισμαήλ Χανίγια και του πρώην αρχηγού της Χάλεντ Μεσάαλ, έφτασαν επίσης στο Κάιρο χθες, σύμφωνα με δήλωση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ