Θλίψη για τις εκατό ημέρες του «καταστροφικού πολέμου» στη Γάζα

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), Φιλίπ Λαζαρινί, καταδίκασε τον καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, δηλώνοντας ότι ο αριθμός των θανάτων σε τέτοια μεγάλη κλίμακα και η καταστροφή αποτελούν κηλίδα για την ανθρωπότητα.

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για τον πόνο που έχει υποστεί ο πληθυσμός της Γάζας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 ημερών.

Ο Λαζαρινί περιγράφει την κατάσταση ως αφόρητη, με τον πληθυσμό να αντιμετωπίζει την πείνα και την ανάγκη για βασικές ανθρωπιστικές ανάγκες.

Επισημαίνει ότι ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση των παιδιών, καθώς θα χρειαστούν χρόνια για να θεραπευτεί μια ολόκληρη γενιά τραυματισμένων παιδιών.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ επισημαίνει επίσης τη σημασία του να παραμείνουν ασφαλείς εγκαταστάσεις όπως νοσοκομεία και κτίρια της UNRWA, καθώς αυτές δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.

Έκανε επίσης λόγο για τους εργαζόμενους της UNRWA που έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου, καταδικάζοντας τις επιθέσεις εναντίον τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ