Η eBay θα καταργήσει 1.000 θέσεις εργασίας

Η eBay Inc, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, ανακοίνωσε πρόσφατα μια σημαντική απόφαση για την εταιρική της δομή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Τζέιμι Αϊανόν, η eBay σχεδιάζει να προβεί σε μείωση περίπου 1.000 θέσεων εργασίας, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 9% του συνολικού προσωπικού της.

Αυτή η κίνηση έρχεται σε μια περίοδο όπου πολλές εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Amazon, Meta (Facebook, Instagram), Alphabet (Google, YouTube), Microsoft και η θυγατρική της LinkedIn, ακολούθησαν παρόμοιο δρόμο με μαζικές απολύσεις κατά το 2023.

Ο Αϊανόν, σε επιστολή προς τους εργαζομένους, εξήγησε ότι οι περικοπές θα επιτρέψουν στην εταιρεία να ευθυγραμμίσει και να συγχωνεύσει ομάδες με σκοπό την βελτίωση της εμπειρίας των πελατών σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπρόσθετα, ο Αϊανόν δήλωσε ότι η eBay θα μειώσει και τον αριθμό των συμβάσεων με εξωτερικούς συνεργάτες.

Αυτές οι αλλαγές δείχνουν την προσαρμοστικότητα της eBay στο δυναμικό περιβάλλον της αγοράς και την ανάγκη για αναδιοργάνωση για την περαιτέρω ανάπτυξη και επιτυχία της εταιρείας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...