«Η τουρκική απειλή είναι εν τύποις σε ύφεση» δηλώνει ο Α/ΓΕΕΘΑ λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν

«Η τουρκική απειλή είναι εν τύποις σε ύφεση». Λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ο Α/ΓΕΕΘΑ Κώστας Φλώρος λέει αυτό που ο μέσος πολίτης γνωρίζει αλλά η κυβέρνηση αρνείται να πει δημόσια.

Το δήθεν καλό κλίμα με την Τουρκία δεν είναι παρά ένα ακόμη κυβερνητικό αφήγημα που διευκολύνει την εμμονή της να πάει τη χώρα τώρα σε συζητήσεις με το καθεστώς Ερντογάν.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ μιλώντας σε ημερίδα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων με θέμα «Αναγνώσεις Θουκυδίδη» είπε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα λοιπόν που η διεθνής κατάσταση είναι τεταμένη σε πολλές περιοχές του πλανήτη αλλά ιδιαιτέρως στην γειτονιά μας, οι πόλεμοι μαίνονται και η γεωπολιτική αστάθεια επικρατεί και μάλιστα κατά την εκτίμηση μου βαίνουσα επί τα χείρω, για να μην αναφερθώ στην μόνιμη απειλή της Τουρκίας που μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να είναι τύποις σε ύφεση, όμως κανείς δεν εγγυάται ότι θα παραμείνει έτσι, (προσωπικά θεωρώ δεδομένο το αντίθετο) η μελέτη του έργου του Θουκυδίδη μας βοηθά να κατανοήσουμε σε μεγάλο βαθμό και σε βάθος τα γεγονότα και ότι συμβαίνει γύρω μας, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν ικανότεροι να τα αντιμετωπίσουμε σωστά και να λειτουργούμε με «ξύνεσιν», όπως έλεγε ο μεγάλος, μέγιστος Θουκυδίδης».

Η τυπική ύφεση που η κυβέρνηση διαφημίζει περίπου ως «μόνιμη κατάσταση» δεν καταγράφεται παρά μόνο στον μηδενισμό των παραβιάσεων στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, όπου όμως περιέργως πετά ελάχιστα και η ελληνική Πολεμική Αεροπρία.

ΠΗΓΗmilitaire.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ