Η σιωπή σώζει τον βασιλέα

Του Τάκη Ψαρίδη

Τίποτα δεν έχει συμβεί αν δεν το πουν τα «κανάλια» και καμία ευθύνη δεν έχει το διαβόητο «επιτελικό κράτος» αν δεν το πουν τα «κανάλια».

Ούτε και ευθύνεται η κυβέρνηση που η φωτιά έφτασε στην μεγαλύτερη βάση της πολεμικής αεροπορίας, εξερράγησαν πυρομαχικά και μεταφέρθηκαν F16 .

Ούτε που καίγονται δάση, ζώα, σπίτια και περιουσίες εφόσον «σώζεται η ανθρώπινη ζωή». Άλλωστε, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, αν υπήρχε η παραμικρή ευθύνη του μεγαλειότατου πρωθυπουργού για όλα αυτά θα το είχαν πει τα «κανάλια» και αφού δεν τόπαν, σημαίνει ότι δεν υπάρχει.

Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση τρώει τις σάρκες της καθώς έχει πια πειστεί πως δεν κάνει «σωστή» αντιπολίτευση, πως δεν γνωρίζει τα αυτοκαταστροφικά λάθη της και γι’ αυτό καταποντίζεται στις εκλογές και επομένως δεν δικαιούται δια να ομιλεί.

Ούτε και το Πασόκ μπορεί να αφήσει τον μεγάλο ιστορικό στόχο του να γίνει αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση και να κοιτάξει δεύτερα και τρίτα θέματα όπως η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων έστω στην αυτοδιοίκηση, το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας..

Άλλωστε «δεν είναι η ώρα να αποδοθούν ευθύνες». Ποτέ σε καμία καταστροφή και τραγωδία δεν είναι αυτή η ώρα. Πάντα είναι «μετά» όταν έχει ξεχαστεί. Ίσως όταν ολοκληρωθούν σε μερικά χρόνια οι έρευνες της δικαιοσύνης, ή εν προκειμένω από Σεπτέμβρη όταν οι βροχές θα σβήσουν τις φωτιές και η θάλασσα θα έχει γίνει μαύρη..

Μέχρι τότε η διασωθείσα ανθρώπινη ζωή θα αναπνέει ακόμα, τα «κανάλια» θα δείχνουν την χώρα να βαδίζει μπροστά ακριβώς πάνω στα ίδια βήματα και το 41% να πολλαπλασιάζεται αλματωδώς. Η σιωπή σώζει τον Βασιλέα και πολύ περισσότερο όταν αυτός δείχνει αξύριστος. Ο πλέον «άριστος», «φιλελεύθερος» και «ακροκεντρώος» ολοκληρωτισμός έχει ήδη επιτευχθεί απολύτως..

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ