Η πρώτη συνέντευξη Κασσελάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει μία σύγχρονη και πατριωτική Αριστερά» – Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και το «ελληνικό όνειρό»

Ο νεαρός πολιτικός συνδέθηκε με το Kontra από τα Χανιά, από όπου ξεκίνησε νωρίτερα την προεκλογική κούρσα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αυτοχαρακτηρίστηκε «Κρητικός και λίγο κουζουλός», μίλησε για το «ελληνικό όνειρό» του και τόνισε ότι φέρνει ρηξικέλευθες προτάσεις.

«Στόχος είναι να λύσουμε τα προβλήματα των πολιτών», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κόσμος του» αλλά και ότι «πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα κόμμα εσωτερικά δημοκρατικό, μια σύγχρονη Αριστερά, που να κάνει μια υπερήφανη αντεπίθεση, μια πατριωτική Αριστερά».

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του πρώην προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Ανέπτυξε τις θέσεις του για «μια σύγχρονη Αριστερά που λύνει τα προβλήματα του τόπου» ενώ, ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε πως «δεν με ενδιαφέρει η δημιουργία νέου κόμματος».

«Η κοινωνία πρέπει να επιλέγει τους δικούς της αντιπροσώπους», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να επιλέγω εγώ τους υποψήφιους βουλευτές, αλλά ο κόσμος, αυτή είναι η γείωση με την κοινωνία».

Παραδέχθηκε, εξάλλου, πως «δεν έχω κομματική δράση αλλά σέβομαι το κόμμα» ενώ είπε με έμφαση πως «δεν είμαι δούρειος ίππος του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά στις προτεραιότητές του αν γίνει πρωθυπουργός, είπε, πως «το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να δώσω αξιοπρέπεια στους στρατιώτες μας και δεύτερο πράγμα η Υγεία».

Και υπερθεμάτισε σε σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο, λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός δικαιούται ένα Δημόσιο που να δουλεύει και για να γίνει αυτό θα πρέπει να χαλάσεις την πιάτσα».

Επέμεινε στην πρότασή του πως «πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας», επισημαίνοντας παράλληλα πως θεωρεί τον εαυτό του χριστιανό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ