Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και βλάπτει τη χώρα και την εκθέτει σε πολεμικούς κινδύνους

Διαβάστε τι γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

-Το Βερολίνο θέτει σε ίσες αποστάσεις την Ελλάδα και την Τουρκία, καλώντας τις δυο χώρες «να τα βρουν»! Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Χόφμαν, δήλωσε την Δευτέρα ότι το Βερολίνο «παρακολουθεί με προσοχή» τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και τις σχετικές δηλώσεις και «απευθύνει έκκληση να υπάρξει συνεννόηση με διάλογο». Υπενθύμισε δε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφεν Χεμπεστράιτ, που είχε διαμηνύσει ότι «η συνεργασία στο ΝΑΤΟ είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη στιγμή», ενώ είχε απευθύνει έκκληση «προς τον Τούρκο Πρόεδρο, αλλά και προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, να τα βρουν». «Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό που είπε ο συνάδελφός μου», υπογράμμισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος. «Και ισχύει ασφαλώς – μπορώ να το πω γενικά – ότι παρακολουθούμε με προσοχή αυτό που συμβαίνει εκεί, τις δηλώσεις που γίνονται και μπορούμε πραγματικά μόνο να απευθύνουμε έκκληση και ειδικά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και ανάμεσα σε εταίρους της Συμμαχίας να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους με συνομιλίες»!

-Στην αποβατική άσκηση της Τουρκίας «EFES» συμμετέχει το αμερικανικό αποβατικό «USS Arlington». Αξίζει να σημειωθεί πως το «USS Arlington», πριν μεταβεί για την τούρκικη αποβατική άσκηση βρισκόταν στην αμερικανονατοϊκή βάση της Αλεξανδρούπολης! Υπενθυμίζεται δε πριν ότι από λίγες μέρες παρατηρητές από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ συμμετείχαν σε άλλη αποβατική άσκηση της Άγκυρας.

-«Βρέστε τα» ήταν η παρότρυνση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ελλάδα και Τουρκία μετά τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στα 2,5 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη, την ημέρα της επιστροφής του πρωθυπουργού από το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες! Υπερπτήσεις, μάλιστα, που αποκαλύφτηκαν από την Αθήνα δυο ημέρες μετά, προκειμένου να μην σκιαστεί η εικόνα με τα χειροκροτήματα στον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο!

-«Ουδέν σχόλιο» ήταν η τοποθέτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Κομισιόν στην επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν κατά του έλληνα πρωθυπουργού. Κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες της ελληνικής κυβέρνησης, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος προχώρησε σε νέα, «διορθωτική», δήλωση, που σοβαρά στελέχη, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτήρισαν δημοσίως «εξίσου προβληματική».

-Το Βερολίνο εξακολουθεί και δίνει υποβρύχια στην Τουρκία, ενώ, ανεξαρτήτως τι λέγεται στην Αθήνα, η Ουάσιγκτον διαπραγματεύεται με την Άγκυρα την πώληση F-16.

-Ο Μακρόν έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν, αλλά δεν λέει κουβέντα για την Ελλάδα, ενώ στην Άγκυρα επίσκεψη ετοιμάζει και ο Ντράγκι.

-Το «Τσεσμέ» εξακολουθεί να πλέει μεταξύ Σκύρου, Άη Στράτη και Λέσβου, περιοχή που δεσμεύτηκε από την Άγκυρα, ενώ τουρκικό UAV (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) πέταξε πάνω από την Κανδελιούσα Νισύρου, νησίδα για την οποία η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την ελληνική κυριαρχία!

Αυτά είναι μερικά από τα τελευταία αποτελέσματα που έχει η Αθήνα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και τα χειροκροτήματα στο Κογκρέσο. Και το ερώτημα αν η πολιτική του «δεδομένου» και του «προκεχωρημένου φυλακίου» που επέλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ωφέλιμη για τα εθνικά συμφέροντα και την ειρήνη στην περιοχή.

Επειδή όμως ο γιαλός δεν είναι στραβός, στραβά αρμενίζουμε! Και η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και βλάπτει τη χώρα και την εκθέτει σε πολεμικούς κινδύνους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ