Η νυχτερινή Αθήνα από τη NASA – Εικόνα που κόβει την ανάσα (pic)

H Αττική τη νυχτα είναι εντυπωσιακή. Στο φώς, βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης αλλά στο σκοτάδι μεγάλοι χώροι πρασίνου.

Αστροναύτης της NASA με τον φωτογραφικό του φακό από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κατέγραψε ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο της Αθήνας το βράδυ

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι φωτισμένοι δρόμοι και λεωφόροι, ενώ ο φωτισμός διακόπτεται απότομα στο νότιο άκρο της Αθήνας, όπου η πόλη «συναντά» τον Σαρωνικό κόλπο. Στο βορειο άκρο της πόλης τα φώτα σταματούν και πάλι λόγω των βουνών της Πάρνηθας και της Πεντέλης.

Η έλλειψη φωτισμού μεταξύ της πόλης και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών οφείλεται στο δύσβατο ανάγλυφο των βουνών του Υμηττού.

«Οι έντονες αντιθέσεις μεταξύ φωτός και σκότους υποδηλώνουν τη διεπαφή μεταξύ αστικών και φυσικών περιοχών στην ελληνική πρωτεύουσα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχόλιο της φωτογραφίας.

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από μέλος του πληρώματος Expedition 67 στις 17 Σεπτεμβρίου 2022, με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Nikon D5 που χρησιμοποιεί εστιακή απόσταση 180 χιλιοστών. Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από μέλος του πληρώματος Expedition 67.

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2023 η NASA την επέλεξε για «Φωτογραφία Ημέρας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...