«Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει ταραχθεί»: Το σχόλιο της δημοσιογράφου που πήρε την συνέντευξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Βρετανίας έχει προκαλέσει η πρωτοφανής κίνηση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί πως ανάρτηση έκανε και η δημοσιογράφος του BBC που πήρε την συνέντευξη από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σε αυτή τη συνέντευξη στην εκπομπή του BBC «Sunday with Laura Kuenssberg», ο κ. Μητσοτάκης είχε επισημάνει πως «θεωρούμε ότι τα γλυπτά αυτά ανήκουν στην Ελλάδα και ότι ουσιαστικά εκλάπησαν, άρα αυτό δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα ζήτημα ιδιοκτησίας, το ζήτημα είναι η επανένωσή τους».

Έθεσε μάλιστα ένα χαρακτηριστικό ερώτημα «που μπορείτε να εκτιμήσετε καλύτερα αυτό που είναι ουσιαστικά ένα μνημείο; Είναι σαν να σας έλεγα να κόψετε τη Μόνα Λίζα στη μέση και θα έχετε τη μισή στο Λούβρο και τη μισή στο Βρετανικό Μουσείο. Πιστεύετε ότι οι τηλεθεατές σας θα εκτιμούσαν την ομορφιά του πίνακα με τέτοιο τρόπο;».

Οι αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού φαίνεται πως προκάλεσαν ενόχληση στην Ντάουνινκγκ Στριτ με αποτέλεσμα την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησής του με τον Ρίσι Σούνακ.

«Η συνέντευξή μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό φαίνεται να έχει ταράξει την Ντάουνινγκ Στριτ αρκετά για να ακυρώσει τη συνάντηση του Σουνάκ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη» γράφει στην πλατφόρμα Χ (πρώην Τwitter) η Laura Kuenssberg.

Μάλιστα κάνει λόγο για «τεράστια αντίδραση, δεδομένου ότι αυτό το θέμα είναι μακροχρόνιο μεταξύ των δύο χωρών…».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ