Η μιντιακή όψη του παρασκηνίου με Πατούλη – Τι γράφουν οι Μαυρίδης και Κουρτάκης

Η μιντιακή όψη που αποτυπώνει (και) το παρασκήνιο για τη στήριξη ή όχι της υποψηφιότητας Πατούλη από τη ΝΔ μετά τις ζεϊμπεκιές του περιφερειάρχη στο Ζάππειο, αντιπροσωπεύεται (αρκούντως ικανοποιητικά) με δύο κείμενα που φιλοξενούνται σε ισάριθμα site, όπως διαπιστώνει το enimerosi24.gr. Δεν είναι τα μοναδικά που αποτυπώνουν (με την αρθρογραφία τους και το ρεπορτάζ) τις διαθέσεις εντός του κυβερνώντος κόμματος, αλλά είναι ενδεικτικά. Το ένα εκφράζει εκείνους που επιθυμούν την παραδειγματική αποπομπή του περιφερειάρχη, και το άλλο – εμμέσως πλην σαφώς, τη διάθεση όσων επιθυμούν να δοθεί «συγχωροχάρτι» στον Πατούλη, αναδεικνύοντας την «προβληματική» υποψηφιότητα του φερόμενου αντικαταστάτη του, δημάρχου Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου.

Ειδικότερα, ο Θανάσης Μαύριδης του liberal από την πρώτη στιγμή τάχθηκε ανοιχτά κατά του Γιώργου Πατούλη και μάλιστα ασκώντας του πολύ σκληρή κριτική, αφού κάνει λόγο ότι «περισσότερο απασχόλησε με τα προσωπικά του παρά με τα πεπραγμένα του στην Περιφέρεια», ενώ θέτει και θέμα αισθητικής αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το «Ζεϊμπέκικο εν μέσω πυρκαγιών δεν ταιριάζει με την αισθητική της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος γράφει, «Ο κ. Πατούλης δεν ήταν μια καλή επιλογή… διότι δεν τα κατάφερε στη θητεία του… Ούτε καν το θέμα των σκουπιδιών δεν λύθηκε… Στα κρίσιμα ζητήματα κλώτσησε το μπαλάκι πιο πέρα, ενώ περισσότερο μάς απασχόλησε με τις περιπέτειες της προσωπικής του ζωής απ’ ό,τι με τα πεπραγμένα του στην Περιφέρεια… Το ζεϊμπέκικο εν μέσω φονικών πυρκαγιών δεν ταιριάζει με την αισθητική της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κανονικά δεν θα έπρεπε να ταιριάζει με την αισθητική του πολιτικού συστήματος». Ενώ σε άλλο σημείο ο δημοσιογράφος αναφέρει «Θα σας πούμε ότι αν δεν εκλεγεί ο κ. Πατούλης δεν πρόκειται να … κλονιστεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Αν πάντως του δείξει την άγουσα για τα αποδυτήρια, τότε θα έχει στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους. Ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Θα τους έλεγε, δηλαδή: “Σοβαρευτείτε και κάντε τη δουλειά σας, αλλιώς θα είστε μόνοι”».

Αντίθετα στο σάιτ parapolitika ιδιοκτησίας του Γιάννη Κουρτάκη φιλοξενείται ανυπόγραφο άρθρο που υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ο οποίος σύμφωνα με πολλά ρεπορτάζ πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου εχθές το πρωί για να συζητήσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με το χρίσμα της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής έθεσε όρους! Συγκεκριμένα το ανυπόγραφο ρεπορτάζ του σάιτ κάνει λόγο για τρεις όρους του δημάρχου προκειμένου να αποδεχθεί να είναι υποψήφιος: πρώτον να του διασφαλίσουν ότι ο Πατούλης δεν θα είναι αντάρτης υποψήφιος, δεύτερον να επιλέξει ο ίδιος ποιος θα είναι ο διάδοχός του για υποψήφιος στον Δήμο της Γλυφάδας και τρίτον, να τον στηρίξει το κόμμα και οικονομικά στην προεκλογική του καμπάνια.

Να σημειωθεί ότι το ρεπορτάζ έχει αποδοθεί με μια σκωπτική διάθεση απέναντι στον Γ. Παπανικολάου… Ενώ καταλήγει, ότι «δεν είναι δυνατόν ένας δήμαρχος να πηγαίνει σε ραντεβού με τον πρωθυπουργό και να του θέτει όρους»!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ