Η Κεραμέως «τινάζει στον αέρα» την κοινοβουλευτική διαδικασία για την επιστολική ψήφο

Προβλήματα προκαλλεί η αδιαλλαξία από πλευράς της κυβέρνησης σχετικά με την τροπολογία για την επιστολική ψήφο, που εισήγαγε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα από το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών μοιάζει να πηγαίνει χαμένη, καθώς το κατηγορηματικό «όχι» της Εκκλησίας της Ελλάδας και οι σχεδιασμοί για διάφορα «δρώμενα» από την εκκλησία προκαλούν νέους «πονοκεφάλους» στην κυβέρνηση

Η τροπολογία, που θα επιτρέπει στους απόδημους να ψηφίζουν επιστολικά και στις εθνικές εκλογές, έχει προκαλέσει αντιδράσεις λόγω της απαίτησης για τα 2/3 της Βουλής για την έγκρισή της, κάτι που δεν φαίνεται εφικτό στην παρούσα συγκυρία.

Η Νίκη Κεραμέως φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, με κριτικές που την χαρακτηρίζουν ως μια υπερεκτιμημένη πολιτικό με δογματική προσέγγιση σε κρίσιμα θέματα. Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ενάντια στην τροπολογία, καθώς και η αντιπαράθεση με την Εκκλησία για το θέμα των ομόφυλων γάμων, δημιουργούν νέες προκλήσεις για την κυβέρνηση.

Είναι η δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα που η υπουργός Εσωτερικών δέχεται σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση: Το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων του Δημοσίου είχε δεχθεί σφοδρά «πυρά», ειδικά για το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνει μέσα στα κριτήρια και συνέντευξη των υποψηφίων, καθώς και για το γεγονός ότι την τελική απόφαση για τον κάθε υποψήφιο θα τη λαμβάνει ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για τον κάθε φορέα.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Η Κεραμέως θέλει την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές (vid)

Υπενθυμίζεται ότι η Νίκη Κεραμέως είχε υποστηρίξει ότι κανένας υποψήφιος δεν θα φτάνει σε αυτήν αν δεν έχει πάει καλά στα οριζόντια τεστ δεξιοτήτων σε όλο το Δημόσιο υπό το ΑΣΕΠ, με τη δικαιολογία ότι «το κάνει ο υπουργός γιατί εκείνος είναι που θα συνεργάζεται πολύ στενά με αυτόν τον άνθρωπο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ