Η Κεραμέως θέλει την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές (vid)

Η Νίκη Κεραμέως, υπουργός Εσωτερικών, απάντησε στις επικρίσεις από την αντιπολίτευση για την πρόταση της κυβέρνησης να επεκτείνει την επιστολική ψήφο στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και για τις εθνικές εκλογές. «Είναι καιρός να επιτρέψουμε αυτή τη διευκόλυνση, που συζητείται εδώ και δεκαετίες», τόνισε η κυρία Κεραμέως.

Στην ομιλία της στη Βουλή, η υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σημαντικά βήματα από το 2019 για την ενίσχυση της συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές. «Είναι καιρός όλα τα κόμματα να ενωθούμε σε αυτή την προσπάθεια», είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη συναίνεση που επιτεύχθηκε στην Επιτροπή της Βουλής, όπου ξεπεράστηκε το όριο των 230 ψήφων για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραμείνει αδρανής σε αυτό το ζήτημα.

Η Κεραμέως απορρίπτει τις επικρίσεις για πραξικοπηματική πρωτοβουλία και νομοθετικό αυταρχισμό, τονίζοντας ότι πρόκειται για την άρση πρακτικών εμποδίων στην ψηφοφορία. Επισημαίνει επίσης τη συνταγματική πρόβλεψη για ενισχυμένη πλειοψηφία των 200 βουλευτών σε τέτοιες ψηφοφορίες και καλεί τους βουλευτές να αδράξουν αυτή την ευκαιρία για το καλό του απόδημου Ελληνισμού και της χώρας.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ