Η Καϊλή είχε δει και στο παρελθόν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι

Τη διαφοροποίησή της από τους άλλους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση Qatargate επιχειρεί η πλευρά της Εύας Καϊλή, προκειμένου να υποστηρίξει την υπερασπιστική της γραμμή, η οποία βασίζεται στο ότι δεν γνώριζε τίποτε για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι που διατηρεί με τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον του δικαστικού συμβούλιο την Τετάρτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή από το περιβάλλον της, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, η ίδια προέβη σε κινήσεις που επιβάρυναν τη θέση της και τελικά προκάλεσαν την αυτόφωρη διαδικασία και τη σύλληψή της:

1)Όταν προσήχθη στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας και της ζητήθηκε από τον εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις, η κυρία Καϊλή είπε ότι και στο παρελθόν είχε δει στο σπίτι κάποιες βαλίτσες με χρήματα.

2)Αποδείχθηκε ότι ήταν λανθασμένο να ζητήσει από τον πατέρα της να μεταφέρει τα χρήματα από το σπίτι της οικογένειας σε κάποιο ασφαλές σημείο, καθώς δεν πρόβλεψε ότι παρακολουθούσε η βελγική αστυνομία. Αυτό προκάλεσε την αυτόφωρη διαδικασία και τη σύλληψή της.

Η Εύα Καϊλή διώκεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά. Κάθε κατηγορία από αυτές μπορεί να της κοστίσει έως και 5 έτη. Η εκτίμηση των δικηγόρων της είναι ότι αν δεχτεί να συνεργαστεί, μπορεί να της επιβληθεί 3-4 χρόνια φυλάκιση και ίσως με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η ίδια πάντως επιμένει διά των δικηγόρων της στην αθωότητά της, υποστηρίζοντας ότι εκείνη δεν είχε καμία σχέση με τα χρήματα που εντοπίστηκαν. Παρόλα αυτά τα ερωτήματα γύρω από το τι ήξερε, πώς λειτουργούσε, αλλά και πώς αντέδρασε όταν ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας έιναι πολλά.

ΠΗΓΗskai.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...