Η επίθεση του Μανώλη Κοττάκη στον Στέφανο Κασσελάκη και οι ανοιχτοί λογαριασμοί

Το ένα «μοντάρει και… λογοκρίνει για την προστασία του τις μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις ειδικώς όταν λέει κάποια ”πατάτα”» – Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει και την αγάπη τής δημόσιας τηλεόρασης – Η αναφορά του σε μια δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή περί αρχηγών… – Το παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας περί ρεπουμπλικανικού κόμματος και η άμεση διάψευση

Για μια ακόμα φορά η Εστία, και προσωπικά ο Μανώλης Κοττάκης με άρθρο του, επιτίθεται με δριμύτητα στον Στέφανο Κασσελάκη, για τον οποίο γράφει ότι είναι μεν αυτή τη στιγμή «πολιτικά ακίνδυνος», αλλά ως πρότυπο «που δείχνει έτοιμο ακόμα και να πατήσει επί πτωμάτων», είναι επικίνδυνο.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από δημοσιογραφική άποψη, και φυσικά πολιτική, είναι η αναφορά τού διευθυντή της εφημερίδας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται «από δύο ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς», ενώ έχει την αγάπη της δημόσιας τηλεόρασης, θυμίζοντας ότι ο Κασσελάκης δήλωσε ότι την «στηρίζει χωρίς ενδοιασμούς».

Ακόμα πιο σοβαρή είναι η καταγγελία τού Μανώλη Κοττάκη –ενός δημοσιογράφου που έχει στην καριέρα του και τηλεοπτική εμπειρία– ότι ο ένας από τους δυο ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που στηρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μοντάρει και του… λογοκρίνει για την προστασία του τις μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις ειδικώς όταν λέει κάποια ”πατάτα”»).

Προφανώς λόγω αυτής της στήριξης από τα κανάλια, ο Κοττάκης αναφέρει ότι δεν τρέφει «ψευδαίσθηση για την πιθανότητα διάδοσης των απόψεών του». Ο δημοσιογράφος σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τα εσωτερικά της Αριστεράς δεν μας αφορούν. Το ποιος είναι όμως ο τρίτος πολιτειακός παράγων της χώρας στον οποίο δίνεται η διερευνητική εντολή σε περίπτωση έκτακτων πολιτικών εξελίξεων είναι ανάγκη να αποκαλυφθεί».
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το ποιος γίνεται αρχηγός

Στο γύρισμα του πρωτοσέλιδου κειμένου στην 3η σελίδα (τίτλος του «Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα υποδείγματα») ο αρθρογράφος αναφέρει:

«Έχω πλήρη συναίσθηση ότι οι Έλληνες δεν αγαπούν την αλήθεια. Και την αποστρέφονται όταν τους τη λένε προώρως. Θυμώνουν. Πρέπει να σπάσουν τα μούτρα τους για να ρίξουν τον εγωισμό τους και να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος».

Το άρθρο καταλήγει ως εξής: «Επηρεάζει (σημ.: ο Κασσελάκης) νέους ανθρώπους. Ειδικώς όταν μηρυκάζει διαρκώς μια φράση που υποκρύπτει ανασφάλεια: ”Υπό την ηγεσία μου”. Η αλήθεια κάποια στιγμή θα φανεί. Και θα δικαιώσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος έλεγε χαρακτηριστικά για κάτι τέτοιες περιπτώσεις: ”Αρχηγός δεν γίνεται αυτός που λέει ότι θα γίνει αρχηγός. Αρχηγός γίνεται αυτός που λένε οι άλλοι ότι θα γίνει αρχηγός!”»

Το παλιό δημοσίευμα περί ρεπουμπλικανικού κόμματος

Η Εστία και ο Κασσελάκης έχουν «ανοικτούς λογαριασμούς». Τον Οκτώβριο η εφημερίδα είχε γράψει στην κυριακάτικη έκδοσή της ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος του Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ και ότι «ενεγράφη στο κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ το 2023». Ο Κασσελάκης διέψευσε άμεσα το δημοσίευμα, έκανε λόγο για «ακροδεξιά πιστόλια», ανέφερε ότι το «”έγγραφό” τους έχει μέχρι και ψεύτικη διεύθυνση» και απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη («επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου»). Την επόμενη ημέρα η Εστία δεν επέμεινε σε όσα δημοσίευσε και παρέθεσε χωρίς σχόλιο τη διάψευση Κασσελάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ