Η αρχή του τέλους του ΝΑΤΟ; – Το Κίεβο απέδειξε τρεις φορές την αποτυχία της Συμμαχίας

Το καθεστώς του Κιέβου έχει αποδείξει τρεις φορές στον κόσμο την αποτυχία του ΝΑΤΟ και τώρα αυτό που βλέπουμε είναι η αρχή του τέλους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας υποστήριξε ο Vyacheslav Volodin, πρόεδρος της ρωσικής Δούμας.
«Είναι σχεδόν προφανές πως αυτή είναι η αρχή του τέλους του ΝΑΤΟ.
Το πιο ενδιαφέρον είναι το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο τρέφεται από τα όπλα του ΝΑΤΟ, έχει εξελιχθεί στον τυμβωρύχο του.
Το καθεστώς του Κιέβου έχει αποδείξει την αποτυχία του ΝΑΤΟ τρεις φορές σε όλο τον κόσμο» υποστήριξε ο Volodin με ανάρτηση του στο Telegram.

Τι θα γινόταν εάν είχε πυρηνικά ο Zelensky;

Ο Volodin αναφέρθηκε σε τρία περιστατικά που κατά τη γνώμη του αποδεικνύουν την εμπλοκή της Ουκρανίας σε αυτές τις «αποτυχίες» του ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα, ανέφερε την κατάρριψη ρουμανικού μαχητικού αεροσκάφους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, τη συντριβή ουκρανικού drone στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, και αφού πρώτα πέρασε τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας και της Κροατίας (και οι τρεις χώρες είναι κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ) και την πρόσφατη εκτόξευση του πυραύλου που έπεσε στην Πολωνία και παρ’ολίγον να οδηγήσει σε σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας.
«Φανταστείτε τι θα συνέβαινε εάν ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατείχε πυρηνικά όπλα» υποστήριξε ο Volodin.

Τα τρία περιστατικά του Volodin

Το πρώτο περιστατικό, στο οποίο αναφέρεται ο Ρώσος βουλευτής, αφορά την κατάρριψη ρουμανικού μαχητικού MiG21 τον περασμένο Μάρτιο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Ο Volodin υποστηρίζει ότι ο ουκρανικός στρατός ήταν αυτός που το κατέρριψε, καθώς εντοπίστηκαν στα συντρίμμια του μαχητικού, κατάλοιπα από την πυραυλική κεφαλή του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 PS της Ουκρανίας.
Μάλιστα, ελικόπτερο της Ρουμανίας που εστάλη στην περιοχή για τον εντοπισμό του πληρώματος του μαχητικού, συνετρίβη και αυτό, αποτελώντας το μεγαλύτερο στρατιωτικό δυστύχημα στην ιστορία της Ρουμανίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως και τα δύο αεροσκάφη όχι μόνο δεν είχαν διασχίσει τα ουκρανικά σύνορα, αλλά δεν τα είχαν καν προσεγγίσει.

Έπεσε από καύσιμα

Το δεύτερο περιστατικό, συνέβη και πάλι τον περασμένο Μάρτιο, όταν ένα ουκρανικό drone αφού πέρασε από τη Ρουμανία, από την Ουγγαρία και από την Κροατία – και τα τρία κράτη είναι μέλη του ΝΑΤΟ – έπεσε στο Ζάγκρεμπ, αφού έμεινε από καύσιμα.
Οι κροατικές αρχές τότε είχαν αναφέρει πως δεν επρόκειτο για μια στρατιωτική ενέργεια, αλλά για ατύχημα.
Το εντυπωσιακό πάντως ήταν πως κανένα από τα τρία κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ δεν κατάφεραν όχι μόνο να εντοπίσουν αλλά και να καταρρίψουν το ουκρανικό drone, το οποίο τυχαία δεν προκάλεσε θανάτους στο έδαφος

Ο πύραυλος στην Πολωνία

Το τελευταίο περιστατικά αφορά την εκτόξευση του ουκρανικού πυραύλου, ο οποίος έπεσε στο έδαφος της Πολωνίας, σημαίνοντας συναγερμό στο ΝΑΤΟ για το ενδεχόμενο μιας ανοιχτής σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Αν και το Κίεβο υποστήριξε επίμονα μέχρι τελευταία στιγμή πως ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία, τόσο η Πολωνία όσο και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ διέψευσαν τους ισχυρισμούς αυτούς με κατηγορηματικό τρόπο, τονίζοντας πως ο πύραυλος ήταν ουκρανικός και εκτοξεύτηκε για να αναχαιτίσει ρωσικό πύραυλο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ