Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκλογές τους ξάφνιασε όλους

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για τις εκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει την απόφασή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, ο χρόνος όμως έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα και τα σενάρια για εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2022 ή την Άνοιξη του 2023 δεν έχουν φύγει ποτέ από το τραπέζι, σύμφωνα με το iefimerida.gr. Δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη, άλλωστε, που υποστηρίζουν ότι μετά το καλοκαίρι, με την κυβέρνηση να έχει ξεπεράσει τα τρία χρόνια ζωής, η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία δεν θεωρείται πρόωρη.

Σταδιακά, οικοδομείται από όλες τις πλευρές το εκλογικό περιβάλλον. Από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση της πολιτικής αντιπαράθεσης με κάθε τρόπο. Η κυβέρνηση, από την άλλη, αποφεύγει την πόλωση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά θεσμικά στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκάθαρος στόχος, όπως έχει τεθεί από τον πρωθυπουργό, είναι η αυτοδυναμία στις διπλές εκλογές, όποτε κι αν διεξαχθούν. Συνεργάτες του σημειώνουν ότι για να επιτευχθεί το ποσοστό του 38%, που προβλέπει ο εκλογικός νόμος, η κυβέρνηση οφείλει «να απευθύνεται σε ένα ευρύ ακροατήριο, πέρα από διαχωριστικές γραμμές. Στους πολίτες, δηλαδή, που σχημάτισαν το ευρύ πλειοψηφικό ρεύμα τον Ιούλιο του 2019». Αυτό προϋποθέτει τη δυνατότητα να απευθυνθούν ταυτόχρονα στο παραταξιακό κοινό και σε όσους στηρίζουν μια μεταρρυθμιστική πολιτική και προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Μια ομολογουμένως δύσκολη άσκηση.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ