«Ηχηρό χαστούκι» των γιατρών στον Άδωνι για τα απογευματινά χειρουργεία

«Οχι» στα απογευματινά χειρουργεία που θα γίνονται επί πληρωμή λένε γιατροί που εργάζονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αττικής και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την αντίθεσή της στο μέτρο και στο γεγονός πως οι ασθενείς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τονίζοντας την ίδια στιγμή την μεγάλη ανάγκη να «τονωθούν» τα νοσηλευτικά ιδρύματα με προσωπικό, εξοπλισμό και χώρους.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Ξεκαθαρίσαμε την θέση μας ότι διαφωνούμε με τα απογευματινά χειρουργεία, και οι λόγοι είναι το ωράριο, το προσωπικό, υπάρχουν πρακτικά θέματα. Ο υπουργός μας απάντησε ότι θέλει να μειώσει τα πρωινά τακτικά χειρουργεία. Δεν διαφωνούμε ότι δεν πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των πρωινών τακτικών χειρουργείων, αλλά χρειάζεται ενίσχυση προσωπικού, γιατροί, αναισθησιολόγοι, νοσηλευτές, αίθουσες, χειρουργεία, τραπέζια χειρουργείων. Ο υπουργός είπε ότι έχουν βγει προκηρύξεις για 1.300 προσλήψεις. Αυτά όμως θέλουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθούν. Χρειάζονται γρήγορες κινήσεις», είπε αρχικά.

Όσον αφορά στο κόστος των χειρουργείων ανέφερε:

«Εμάς η εισήγηση μας είναι να μην πληρώνει ο ασθενής. Μας είπε όμως για τα απογευματινά πως, θα αγοράσει το κράτος 50.000 απογευματινά χειρουργεία και δεν θα πληρώσει τίποτα ο ασθενής. Μετά από αυτά τα 50.000 είναι ανάλογα με το κόστος σύμφωνα με αυτό που έχει βγει. Είναι 30% ο ασθενής και 70% ο ΕΟΠΥΥ. Δεν συμφωνούμε στο να πληρώνει ο ασθενής, είναι δημόσια τα νοσοκομεία».

Επιπλέον, μίλησε για τα ιδιωτικά ιατρεία που μπορούν να έχουν όσοι εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία:

«Εμείς ζητήσαμε όλα να είναι δωρεάν αλλά δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις. Έχουμε 3 ταχύτητες: Τους στρατιωτικούς, τους πανεπιστημιακούς – ου έως τώρα είχαν ιατρεία – και τώρα στους γιατρούς του ΕΣΥ να μπορούν να έχουν ιατρεία. Σημασία έχει να παραμείνουν τα δημόσια νοσοκομεία, δημόσια και τα ιδιωτικά, ιδιωτικά».

Τέλος επανέλαβε πως ιώσεις και λοιμώξεις βρίσκονται σε επικίνδυνη έξαρση αλλά δεν πρέπει να επικρατήσει πανικός.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ