Ζήτησε αυτόγραφο από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και τον… μαχαίρωσε


Σοκ στη Σεούλ λόγω της πρωτοφανούς απόπειρας δολοφονίας του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Νότιας Κορέας Λι Τζε-μιουνγκ μετά από επίθεση με μαχαίρι. Ο δράστης τον πλησίασε ζητώντας του ένα αυτόγραφο!

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ομιλίας του 58χρονου σε δημοσιογράφους στην πόλη Μπουσάν. Ο δράστης τον πλησίασε ζητώντας του αυτόγραφο, πριν του ορμήσει για να τον μαχαιρώσει. Χρησιμοποίησε τη μέθοδο του αυτόγραφου για να φτάσει κοντά στον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος της Νότιας Κορέας, πριν συλληφθεί αμέσως. Ο 58χρονος διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν απειλείται η ζωή του από τον τραυματισμό στο λαιμό του.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Ανατροπή: Εξέλιξη-σοκ στην υπόθεση του Νορβηγού φονιά της Θεσσαλονίκης (vid)

Ο πολιτικός δεν είναι επί του παρόντος μέλος του κυβερνητικού σώματος της Νότιας Κορέας, αλλά αναμένεται να διεκδικήσει μια θέση στις επόμενες γενικές εκλογές τον Απρίλιο. Η υποψηφιότητα του Λι Τζε-μιουνγκ, πρώην κυβερνήτης της επαρχίας Κιόνγκι, επλήγη από διάφορα σκάνδαλα διαφθοράς. Έχει κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, για αγοραπωλησία ακινήτου που χαρακτηρίστηκε αμφίβολης νομιμότητας. Φήμες τον έφεραν να έχει σχέσεις με ανθρώπους του υποκόσμου, ενώ η σύζυγός του κατηγορήθηκε πως σπαταλούσε παράνομα δημόσιο χρήμα.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ εξέφρασε σήμερα την «έντονη ανησυχία» του μετά την «απαράδεκτη» επίθεση με μαχαίρι στην Μπουσάν εναντίον του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Λι Τζε-μιουνγκ, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ