Επιμένει η κυβέρνηση στην απαράδεκτη πρόταση Μητσοτάκη: «Η αποχή είναι μια εναλλακτική λύση»


«Στη μάχη ενάντια στην ακρίβεια, η οποία είναι κοινή πρόκληση για εμάς και άλλες χώρες, η αντιμετώπιση του δημογραφικού και η στήριξη της νέας οικογένειας αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα», επισήμανε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το κύριο καθήκον μας είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Η οικογένεια έχει ανέκαθεν αποτελέσει πυρήνα στην πολιτική της ΝΔ. Το μεγαλύτερο ζήτημα για τους πολίτες αυτή τη στιγμή είναι η εισαγόμενη ακρίβεια. Δεν περιοριζόμαστε στα λόγια, προχωράμε σε συνεχείς παρεμβάσεις», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Η προεκλογική δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ θα τηρηθεί, όπως τηρήθηκε και η προηγούμενη δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20%. Τώρα έχουμε έναν στόχο: 950 ευρώ για τον κατώτατο μισθό και 1500 ευρώ για τον μέσο μισθό. Με τις μειώσεις φόρων, έχουμε επιτύχει και σημαντική μείωση της ανεργίας».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα υποχρέωσης της πολιτείας προς τους πολίτες που αυτή τη στιγμή δεν έχουν ίσα δικαιώματα σε σημαντικά θέματα. Είναι καθήκον μας να ενημερώσουμε πρώτα τους βουλευτές μας και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στη συζήτηση του νομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο».

Διαβάστε οπωσδήποτε: Το δίλημμα Μητσοτάκη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και προτείνει ότι εάν κάποιος είναι κατά, είναι προτιμότερο να απέχει παρά να το καταψηφίσει», εξήγησε ο Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι η μη επιβολή κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές αποτελεί μέρος της κουλτούρας της παράταξης σε θέματα δικαιωμάτων. «Δεν επιδιώκουμε να διχάσουμε ή να βάλουμε κανέναν απέναντι, αλλά να πείσουμε με τα επιχειρήματά μας. Η αποχή είναι μια εναλλακτική λύση. Θέλουμε υπερψήφιση και δεν επιδιώκουμ με την αποχή», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας, ο Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει αλλάξει στάση αρκετές φορές σε αυτό το θέμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ