Επικοινωνίες Τασούλα με ΣΥΡΙΖΑ για τη χωροταξία των κομμάτων – Τι συζητήθηκε

Επικοινωνίες με την Όλγα Γεροβασίλη και τον νέο πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο είχε το βράδυ της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κωνσταντίνος Τασούλας, με φόντο την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τη χωροταξία των κομμάτων στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τασούλας «δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια, για να λυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί».

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η νέα Βουλή, προκειμένου να εκλέξει τον πρόεδρο του Σώματος. Τη σκιά τους ρίχνουν οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση των κοινοβουλευτικών δυνάμεων στα έδρανα και ειδικά για τη «συνύπαρξη» της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους Σπαρτιάτες.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Κώστα Τασούλα για την τοποθέτηση των Σπαρτιατών ανάμεσα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αριστερή πλευρά της αίθουσα.

Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές, εισήλθαν στη Βουλή οκτώ κόμματα, ξεπερνώντας το σχετικό «κατώφλι» του 3%. Η Ν.Δ. με 158 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με 47, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 32, το ΚΚΕ με 21, το κόμμα Σπαρτιάτες με 12, η Ελληνική Λύση με 12, το κόμμα Νίκη με 10, και η Πλεύση Ελευθερίας με 8 βουλευτές.

Η χωροταξία έχει ως εξής: Στα μπροστινά έδρανα τοποθετήθηκαν από δεξιά προς τα αριστερά -όπως κοιτάμε από το προεδρείο της Βουλής- η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Στα πίσω ορεινά έδρανα, οι βουλευτές των κομμάτων κάθισαν ως εξής: «Ελληνική Λύση» πίσω από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκη και Σπαρτιάτες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας πίσω από τα έδρανα του ΚΚΕ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ