Επικίνδυνες χημικές ουσίες στα μολυσμένα νερά των πλημμυρισμένων περιοχών – Νέος υγειονομικός κίνδυνος για τους κατοίκους

Στα τεράστια προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς στις πληγείσες από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias περιοχές, έρχονται να προστεθούν νέοι υγιειονομικοί κίνδυνοι.

Όπως επισημαίνει ο υγιεινολόγος Κωνσταντίνος Ντελέζος στην ΕΡΤ, «υγρά μπαταριών και κατεστραμμένα φωτοβολταϊκά ευθύνονται για την απελευθέρωση πολλών χημικών ουσιών στις πλημμυρισμένες περιοχές».

«Στην Θεσσαλία έχουμε λίγο διαφορετικά ζητήματα. Υπάρχουν τα φυτοφάρμακα, τα εντομοκτόνα. Καθένα από εκείνα δεν είναι τόσο τοξικό και διαβρωτικό από μόνο του για να δημιουργήσει, γιατί και πολλές φορές τα πιάνουμε και με τα χέρια και εκείνη την στιγμή δεν νιώθουμε τίποτα. Όμως, μέσα στα νερά έχουν γίνει μείξεις και αυτά τα μείγματα ενδεχομένως έχουν δημιουργήσει το συγκεκριμένο πρόβλημα» εξηγεί.

«Για να φθάσουν σε σημείο να λιώσουν οι σόλες και το πλαστικό από τις γαλότσες μάλλον αυτό οφείλεται σε υγρά μπαταρίας, τα οποία έχουν διαρρεύσει από πλημμυρισμένα φωτοβολταϊκά ή μεγάλα φορτηγά, τα οποία πάλι πλημμύρισαν και βγήκαν τα υγρά μπαταρίας» προσθέτει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ