Επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον Μητσοτάκη: «Αντί να ψαρεύει σε θολά νερά, ας θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας»

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Μιχάλης Κατρίνης και σχολιάζοντας τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα από μια παράταξη που προσεγγίζει θέματα προσωπικών ελευθεριών με ψηφοθηρικά κριτήρια.

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα από τον κ. Μητσοτάκη και την παράταξη που όλοι θυμόμαστε τι έκανε στο σύμφωνο συμβίωσης, την παράταξη που είχε κάνει σημαία την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, υπέγραφε για δημοψηφίσματα και όταν έγινε κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα. Γιατί έτσι προσεγγίζει πάντα η ΝΔ το ζήτημα των ατομικών δικαιωμάτων και των προσωπικών ελευθεριών, με ψηφοθηρικά κριτήρια», είπε και συμπλήρωσε πως ο πρωθυπουργός «αντί να ψαρεύει σε θολά νερά, ας θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του για να υπερψηφιστεί η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης».

Ο Μιχάλης Κατρίνης θύμισε δε, ότι δομικές αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο έχουν τη σφραγίδα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και του Α. Παπανδρέου.

Χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό» τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι δίνει το χρόνο σε όσους αισχροκερδούν εδώ και καιρό να προετοιμάσουν τις άμυνες τους και να ξεπεράσουν το μικρό εμπόδιο της καθιέρωσης πλαφόν στο περιθώριο κέρδους. Επέμεινε δε, στην ανάγκη επιβολής διατίμησης και μηδενικό ΦΠΑ για το βρεφικό γάλα, που αποτελεί είδος πρώτης ανάγκης.

Ο Μιχάλης Κατρίνης σχολίασε και τις αναφορές του πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι θα πρέπει να απαντήσει ποια ακριβώς θέματα θα παραπεμφθούν στη Χάγη.

«Γιατί μέχρι σήμερα, η πάγια θέση της εξωτερικής μας πολιτικής είναι ότι το μοναδικό θέμα που μπορεί να παραπεμφθεί στη Χάγη, ως ελληνοτουρκική διαφορά, είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ», είπε και κατέληξε τονίζοντας ότι «όλα όσα βιώνει αυτή η χώρα συνδέονται πλέον και με μια κρίση θεσμών, με την αμφισβήτηση και την προσπάθεια χειραγώγησης των ανεξάρτητων αρχών και της Δικαιοσύνης».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ