Επίθεση από τον Αλαφούζο μέσα από το Reuters: «Αυτό είναι το κακομαθημένο παιδί»

Συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters παραχώρησε σήμερα (31/10) ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στη διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την κατακύρωσή του υπέρ των «πράσινων», με ταυτόχρονη αφαίρεση ενός βαθμού και τιμωρία της έδρας του για δύο αγωνιστικές.

Ο κ. Αλαφούζος αποκάλεσε την πειραϊκή ομάδα «κακομαθημένο παιδί του ελληνικού ποδοσφαίρου» και είπε ότι η τιμωρία πρέπει να παραμείνει ως όχι, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα εκπέμψει λάθος μήνυμα.

«Ο Ολυμπιακός θα πρέπει για το καλό του αθλήματος να αποδεχθεί τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν», είπε ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» στη διαδικτυακή συνέντευξή του.

«Τα περιστατικά όπως αυτό, αν και είναι τρομερά, βοηθούν στο να εκπαιδεύσουν τους οπαδούς να μην χρησιμοποιούν υπερβολική βία. Επειδή κανένας οπαδός δεν θέλει να τιμωρηθεί η ομάδα του».

Και πρόσθεσε, με επικριτικό τόνο: «Όλο αυτό θα λειτουργήσει ως προειδοποίηση για τους μελλοντικούς χούλιγκαν. Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα κακομαθημένος. Δεν έχουν τιμωρηθεί ποτέ, ενώ όλες οι άλλες μεγάλες ομάδες έχουν τιμωρηθεί. Ο Ολυμπιακός έχει υπάρξει το κακομαθημένο παιδί του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Όσο για την κατάσταση του Χουάνκαρ; «Είχε διάσειση λαβυρίνθου και ίλιγγο. Χθες ήταν η πρώτη μέρα που πήγαινε να προπονηθεί. Ζαλίστηκε και μεταφέρθηκε στο ιατρείο. Δεν θα προπονηθεί σήμερα», είπε.

Και ο κ. Αλαφούζος κατέληξε λέγοντας: «Νομίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουμε ένα μήνυμα το οποίο θα λέει πως μια ομάδα μπορεί να… ξεφύγει, γιατί αυτή η πρόοδος που έχει συντελεστεί θα καταστρεφόταν. Αυτό που θα συμβεί αν δεν τιμωρηθεί ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, είναι ότι οι τρελοί οπαδοί θα σκεφτούν ότι “μπορούμε να τη γλιτώσουμε τρομάζοντας τους αντιπάλους”».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ