Επίδοξοι «Τράγκες» με «Αριστερή» προβιά – Οι ΜΚΟ, ο μεγαλοδημοσιογράφος, οι περίεργες χρηματοδοτήσεις και τα παιχνίδια ξένων μυστικών υπηρεσιών

Η Πυθία αποκαλύπτει

Ο Γιώργος Τράγκας έφυγε από κοντά μας. Σήμερα στο επίκεντρο βρίσκεται τεράστια περιουσία που απέκτησε με τρόπους… αμφιλεγόμενους που δεν παραπέμπουν σε έσοδα από την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Η μηχανή, όμως, που γεννά «Τράγκες» είναι ακόμη εδώ και λειτουργεί χωρίς διακοπές και κανόνες. Τους «Τράγκες» το «σύστημα» τους προσαρμόζει στην εποχή. Τους φορά «φιλελεύθερο» μανδύα ή «αριστερή προβιά» ή κοστούμι ή τους βαφτίζει (ενίοτε αυτοχαρακτηρίζονται) ερευνητές και παίζουν το επικίνδυνο παιχνίδι που έχει ως θύματα επιχειρηματίες, πολιτικούς ακόμη και την Εθνική Ασφάλεια.

Τι κρύβεται από πίσω; Κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, εγχώρια ή ξενικά. ΜΚΟ της Νέας Τάξης Πραγμάτων. «Αόρατοι» χρηματοδότες». Πρεσβείες και μυστικές υπηρεσίες κρατών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα τέτοιο «παρασύστημα» δραστηριοποιείται έντονα στη χώρα μας. «Ερευνητικές» ομάδες προερχόμενες από την ίδια μήτρα, από τη μήτρα της χαζοχαρούμενης παγκοσμιοποίησης, του βόθρου του δικαιωματισμού, ο οποίος είναι ο κρίκος που συνδέει την καθοδηγούμενη από το σύστημα «πολύχρωμη» Αριστερά και τη νεοφιλελεύθερη μειοψηφία, έχουν ξαμοληθεί και παίζουν το παιχνίδι της αποσταθεροποίησης.

Είπαμε η μήτρα είναι η ίδια. Στην προκειμένη περίπτωση μεγαλοδημοσιογράφος ο οποίος συνδέεται με τις μυστικές χώρες του εξωτερικού δημιούργησε μία «ερευνητική» ιστοσελίδα. Την ομάδα του συγκρότησαν νεαροί δημοσιογράφοι, οι οποίοι κινούνταν και κινούνται στο περιθώριο. «Αριστεροί» στο μάτι, μα επί της ουσίας αναλώσιμα εργαλεία της νεοφιλελεύθερης κρεατομηχανής. Αυτή η ομαδούλα – για τα μάτια του κόσμου πάντοτε – αυτονομήθηκε. Έκανε τη δική της ιστοσελίδα, αλλά εξακολουθεί και συνδέεται στενά με τον πασίγνωστο δημοσιογράφο, ο οποίος ξεκίνησε από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και κατάντησε εντολοδόχος των μυστικών υπηρεσιών που τον προστάζουν κι εκείνος εκτελεί. Εκτελεί “συμβόλαια”… δημοσιογραφικά εναντίον της Αριστεράς, εναντίον συγκεκριμένων επιχειρηματιών, εναντίον πολιτικών προσώπων.

Κατά περίεργη σύμπτωση όλοι αυτοί – ο μεγαλοδημοσιογράφος και τα παιδάκια που παριστάνουν τους ερευνητές – συνδέονται με πολλούς τρόπους με τη Γερμανία. Κατά περίεργη σύμπτωση βρίσκονται σε ένα διαρκές ντελίριο ανθελληνικής προπαγάνδας. Κατά περίεργη σύμπτωση τα ΜΜΕ τους, οι ιστοσελίδες τους έχουν ανύπαρκτη επισκεψιμότητα, αλλά το χρήμα ρέει άφθονο. Γιατί; Για να γράφονται οι κατευθυνόμενες αθλιότητες και να παίζονται παιχνίδια σε βάρος της χώρας και απλά να υπάρχουν κάπου γραμμένα, ώστε να βγάζουν ανακοινώσεις οι αφελείς ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς και της Προόδου, αφού πρώτα τις αθλιότητες αναπαράγουν εφημερίδες κι εκείνες της «Αριστεράς και της Προόδου» γνωστές για τον προβοκατόρικό ρόλο τους.

Η χρηματοδότηση

Η χρηματοδότηση αυτής της ομάδας είναι που έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Δεν γνωρίζουμε αν οι συχνές βόλτες του μεγαλοδημοσιογράφου «μέντορα» σε συγκεκριμένο δρόμο στην περιοχή της Φιλοθέης – Ψυχικού συνδέονται με τη βιωσιμότητα της ιστοσελίδας του. Η συμμετοχή του σε άλλες ιστοσελίδες είναι πολύ μικρή για να μας πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει πηγή χρηματοδότησης για μια «ερευνητική ιστοσελίδα» που δεν την διαβάζει κανένας και με την οποία συνεργάζονται πολλοί και όχι τσάμπα. Δεν γνωρίζουμε, επίσης, αν τα χρήματα που παίρνει εδώ και χρόνια για αντιρωσική προπαγάνδα αρκούν για δημοσιογραφικά – ερευνητικά εγχειρήματα με… φιλοδοξίες.

Οι «νεαροί» δημοσιογράφοι που αποσπάστηκαν – για τα μάτια του κόσμου – από την ιστοσελίδα του μέντορα και συγκρότησαν το δικό τους ερευνητικό σχήμα είναι τόσο αφελείς που νομίζουν ότι απευθύνονται σε αφελείς. Λένε ότι  τα εγχείρημά τους βασίζεται αποκλειστικά στην αυτοχρηματοδότηση και σε έσοδα από συνεργασίες με ξένα ΜΜΕ. «Καρφώνονται», αφού σπεύδουν χωρίς να τους ρωτήσει κάποιος, να διευκρινίσουν ότι δεν τα αρπάζουν από το ίδρυμα Σόρος. Περιέργως με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο συνδέονται με το Βερολίνο και με ΜΚΟ που έχουν να κάνουν με ανήλικα παιδιά.

Δεν είναι δουλειά μας, αλλά αν ποτέ οι αρχές της χώρας ασχοληθούν σοβαρά με τους δήθεν ερευνητές που ασκούν πιέσεις σε επιχειρηματίες και που βρίσκουν χρήματα για τις δικαστικές διαμάχες στις οποίες εμπλέκονται τότε θα προκύψουν πολύ χρήσιμα στοιχεία, αποκαλυπτικά για τους «Τράγκες» της νέας εποχής. Ας μην φτάσουμε στο μέλλον να θέτουμε το ερώτημα: Μα που τα βρήκαν τόσα χρήματα;

ΥΓ: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι με την παραπάνω ερευνητική ομάδα συνεργάζεται άλλη ερευνητική ομάδα της συμφοράς, που παλαιότερα συντόνιζε «δημοσιογράφος» τον οποίο στη συνέχεια «νοίκιασε» εφοπλιστής επειδή τον είχε λυπηθεί. Τις έρευνές τους δεν τις διαβάζει κανείς. Αλλά δεν τους πειράζει. Με κάποιο τρόπο χρηματοδοτούνται και περνούν ανέμελα τα καλοκαίρια τους κάνοντας δώρα ο ένας στον άλλο εισιτήρια για συναυλίες στο Ηρώδειο ή παρακολουθώντας δίκες, όταν δεν χαζολογούν στα σόσιαλ μίντια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ