Εξεταστική για τα Τέμπη: Αυτοεξαιρέθηκε η Ράπτη

Αν και σε πρώτη φάση η Ζωή Ράπτη παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών αρνητική έναντι του αιτήματος της αντιπολίτευσης να εξαιρεθεί από τις εργασίες της Επιτροπής, τελικά ανακοίνωσε την αυτοεξαίρεσή της.

Νέος εισηγητής της ΝΔ μετά την αποχή του Θάνου Πλεύρη, είναι ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Ο συγκεκριμένος ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει μήνυση που να περιλαμβάνει την πρώην υφυπουργό Υγείας, με τον έτερο βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Υψηλάντη, να αποκαλεί κακόβουλη τη μήνυση των συγγενών θυμάτων.

Η πρώην υφυπουργός Υγείας αναγκάστηκε να ενδώσει στο αίτημα εξαίρεσής της από τις εργασίες της Εξεταστικής μετά τη συμπερίληψη του ονόματός της στη συμπληρωματική μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας.

Το οξύμωρο είναι πως στην πρώτη της τοποθέτηση, η κ. Ράπτη παρουσιάστηκε ανένδοτη, ξεκαθαρίζοντας πως παρέλκει το αίτημα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξαίρεση της. Ωστόσο, στη δευτερολογία της, αντιλαμβανόμενη πιθανώς τον σάλο που θα προκαλούσε η παραμονή της στην Εξεταστική συγκριτικά με την αξιοπρεπή στάση του Θάνου Πλεύρη, ανακοίνωσε -εμφανώς συγκινημένη- την αποχή της από τις διαδικασίες της Επιτροπής προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες με τρόπο αμερόληπτο.

Σε σχέση με την τοποθέτηση των κομμάτων επί του αιτήματος που διατύπωσε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Βασίλης Κόκκαλης, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας τάχθηκαν υπέρ. Πλην της ΝΔ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες δεν συναίνεσαν με βάση το επιχείρημα ότι δεν είχαν υπερψηφίσει και το αίτημα εξαίρεσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου λόγω του ότι είναι συνήγορος δύο οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας. Από την πλευρά της Νίκης, ο κ. Οικονομόπουλος ουσιαστικά κάλεσε την κ. Ράπτη να αυτοεξαιρεθεί χωρίς να παίρνει θέση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...