Εμετός από παρουσιάστρια της ΕΡΤ: «Δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από 18 μετανάστες» (vid)

Την ώρα που πολίτες βλέπουν τη χώρα να έχει μετατραπεί σε μια κόλαση επί της γης, με αποκορύφωμα το θάνατο 18 μεταναστών που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και τον Βασίλη Κικίλια να δηλώνει σε συνέντευξη τύπου πως λυπάται για την τραγική απώλεια, αλλά έφταιγαν, καθώς παρέμειναν στο δάσος παρά τις οδηγίες του 112, αίσθηση προκαλούν τα σχόλια δημοσιογράφου σε δελτίο της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, καθώς η δημοσιογράφος σχολιάζει τη δύσκολη κατάσταση με τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα που μαίνονται τις τελευταίες μέρες στη χώρα και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, αναφέρει μεταξύ άλλων πως παρά τις δύσκολες στιγμές, και με δεδομένο ότι το μέγεθος της καταστροφής δεν έχει για την ώρα υπολογιστεί στο σύνολό της, τουλάχιστον υπάρχει και ένα «ευτύχημα». Το «μόνο ευχάριστο» λοιπόν, όπως εξηγεί η ίδια, «είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 12…18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς».

Σαν να λέμε, δεν έχουμε θρηνήσει άνθρωπο…μόνο μερικούς μετανάστες. Από την άλλη, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα τη χθεσινή μέρα (22/08) δείχνουν πως για πολλούς βουλευτές και συμπολίτες, οι μετανάστες μπορεί να είναι εμπρηστές, λαθραίοι, παράτυποι, επενδυτές…αλλά μάλλον όχι άνθρωποι.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

«Ζούμε τρομαχτικές στιγμές, το μόνο ευτύχημα, θα μπορούσε να πει κάποιος, γιατί ακόμα δεν έχει έρθει η επόμενη μέρα να δούμε το μέγεθος της καταστροφής και των περιουσιών και του φυσικού πλούτου, το μόνο ευχάριστο λοιπόν, είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 12…18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ