Εκτός από τις διαλυτικές τάσεις αυτό είναι που τρομοκρατεί τους υποψηφίους για την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός από τις διαλυτικές τάσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχει και μεγάλη ανησυχία για τον όγκο της προσέλευσης στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Όπως μεταδίδει το newsbreak.gr, είναι γεγονός πως από τον αριθμό των ψηφοφόρων που θα συμμετέχουν στην εκλογή του νέου αρχηγού, θα εξαρτηθεί το ίδιο το μέλλον του κόμματος. Και τα στοιχεία δεν είναι καθόλου ευοίωνα, αφού πηγές της Κουμουνδούρου βλέπουν μία χαρακτηριστική αδιαφορία του εκλογικού σώματος που μπορεί να μεταφραστεί σε μία οδυνηρή ήττα για όλους τους υποψήφιους.

Εάν η συμμετοχή είναι μικρή, το μέλλον του κόμματος είναι εξαιρετικά αβέβαιο. Ενώ στελέχη του ΣυΡιζΑ εκφράζουν την δυσφορία τους για την απώλεια του κινηματικού χαρακτήρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που το πλήρωσε ακριβά στις προηγούμενες εκλογές και ενδέχεται να αποτελέσει ταφόπλακα για οποιαδήποτε ελπίδα ανάκαμψης.

Το πλέον ανησυχητικό πάντως είναι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εσωκομματική διαδικασία δείχνει να αδιαφορούν για το πως θα κινητοποιήσουν ευρύτερα κομμάτια της κοινωνίας και αρκούνται στον αγώνα για «άγρα ψήφων» και στόχευουν στους «σίγουρους ψηφοφόρους» που ούτως ή άλλως θα προσέλθουν.

Είναι προφανές πάντως πως μία νίκη οποιουδήποτε υποψηφίου με ισχνό αριθμό ψήφων, θα είναι μια πύρρειος νίκη, χωρίς κανένα πολιτικό αντίκρισμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ