Εκτεθιμένοι ανεπανόρθωτα στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο με τα emails – Δικαστική προσφυγή σε 5 χώρες από απόδημους

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει για την κυβέρνηση και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η σκανδαλώδης υπόθεση με τα χιλιάδες emails σε απόδημους ψηφοφόρους, αφού το θέμα αποκτά διεθνείς διαστάσεις.

Όπως έγινε γνωστό δεκάδες Έλληνες του εξωτερικού έκαναν επώνυμες καταγγελίες για την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων καταφερόμενοι εναντίον της ευρωβουλευτού της ΝΔ και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον σε πέντε χώρες όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Έλληνες απόδημοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να μάθουν πώς διέρρευσαν τα προσωπικά τους emails και φυσικά να υπάρξουν κυρώσεις.

Η υπόθεση εξελίσεται ραγδαία και ανασύρονται στην επιφάνεια θέματα που έχουν να κάνουν με τα προσωπικά δεδομένα.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο κάδρο των ευθυνών την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως ζητώντας από την πολιτική προϊσταμένη του υπουργείου να απαντήσει υπεύθυνα τι ακριβώς συνέβη με το θέμα αυτό. Μέχρι στιγμής ωστόσο η υπουργός δεν έχει απαντήσει η /ίδια, εξουσιοδοτώντας υπηρεσιακούς παράγοντες να αναλάβουν αυτό το δύσκολο έργο.

Την υπόθεση έφεραν στη Βουλή ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καταδικαστικές ανακοινώσεις εξέδωσαν κι άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ και ευρωβουλευτές απευθύνθηκαν στην Κομισιόν και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ