ΕΚΤΑΚΤΟ: Πέθανε πασίγνωστος εφοπλιστής

«Έφυγε» σε ηλικία 67 ετών από τη ζωή ο εφοπλιστής Κώστας Αγαπητός, της οικογένειας με μακροχρόνια εμπλοκή στην ελληνική ακτοπλοΐα. Τις προηγούμενες δεκαετίες κυριάρχησαν στις γραμμές των Κυκλάδων και του Ιονίου.

Ο 67χρονος εφοπλιστής Κώστας Αγαπητός άφησε την τελευταία του πνοή μετά από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Μαζί με τον πατέρα του, Ιωάννη Αγαπητό, το 1992 αποχώρησαν από την εταιρεία «Αδελφοί Αγαπητού» και ίδρυσαν την «AGAPITOS EXPRESS FERRIES», με την οποία εδραιώθηκαν στις γραμμές των Κυκλάδων, αλλά και της Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας.

Ο Ιωάννης και ο αδελφός του Βασίλης Αγαπητός ίδρυσαν στα μέσα της δεκαετίας του ’60 την «AGAPITOS LINES», μέχρι την αποχώρηση του πρώτου και του γιου του, Κώστα.

Η «AGAPITOS LINES» είχε την ιδιοκτησία, τη λειτουργία και τη διαχείριση ενός στόλου οχηματαγωγών πλοίων. Από το 1964 έως και το 1992, οι δραστηριότητες των ναυτιλιακών γραμμών της εταιρίας επεκτάθηκαν στην ελληνική αγορά, αυξάνοντας τα δρομολόγια. Έτσι η «AGAPITOS LINES» μετατράπηκε σε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Το 1992, ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, ο Ιωάννης Αγαπητός και ο γιος του Κώστας αποχωρούν και ιδρύουν την «AGAPITOS EXPRESS FERRIES ASSOCIATION» (AEFA). Στο τιμόνι βρίσκεται ο τότε 36χρονος Κώστας, ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας. Με τη μακρόχρονη εμπειρία της οικογένειας Αγαπητού στον χώρο, η AEFA επικεντρώθηκε στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας και στην καινοτόμο διαχείριση, ώστε να δημιουργήσει μια εταιρεία ικανή να μεγαλώνει.

Η εντυπωσιακή επέκταση και ανάπτυξη της AEFA, μετουσιώνεται σε έναν στόλο που σχεδόν μονοπωλεί τη διασύνδεση του Πειραιά με τις κυκλαδίτικα τα νησιά της Σύρου, της Τήνου, της Μυκόνου, της Πάρου, της Νάξου, της Ίου, αλλά και της Σαντορίνης. Επίσης, δραστηριοποιήθηκε και σε άλλες περιοχές όπως στην Αδριατική, στο Ιόνιο, στην Ικαρία – Σάμο και στα Δωδεκάνησα.

Το 1999, η «AGAPITOS EXPRESS FERRIES ASSOCIATION» εξαγοράζεται από τη «Minoan Flying Dolphins», που αργότερα μετονομάστηκε σε «Hellas Flying Dolphins», τη γνωστή σήμερα «Hellenic Seaways».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ