ΕΕ: Παύει χρηματοδότηση σε τουρκική οργάνωση – Ζητάει πίσω τα κονδύλια που έχουν καταβληθεί

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σταμάτησε να χρηματοδοτεί την τουρκική οργάνωση Yavuz Sultan Selim και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανάκτηση των κονδυλίων που ήδη έχουν καταβληθεί.

Η απόφαση ελήφθη λόγω ανησυχιών για σεβασμό στις ευρωπαϊκές αξίες, σύμφωνα με επιστολή που συνυπογράφουν οι Αντιπρόεδροι Μαργαρίτης Σχοινάς και Βιέρα Γιούροβα, την οποία επικαλείται πως έχει δει το Politico.

Στην επιστολή τους, οι Ευρωπαίοι εεπίτροποι αναφέρουν ότι Γάλλοι υπουργοί- μεταξύ των οποίων η Υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολοννά και ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν- ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα για τα κονδύλια Erasmus Plus της ΕΕ για τον οργανισμό που σχετίζονται με σεμινάρια για τα «κοινωνικά δίκτυα μετά την πανδημία και τις επιπτώσεις τους στην ισλαμοφοβία».

Τον Απρίλιο, δύο Γερμανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν σαφήνεια σχετικά με τη χρηματοδότηση της ΕΕ που δόθηκε στον Yavuz Sultan Selim και υποστήριξαν ότι η οργάνωση είναι μέρος της κοινότητας İsmail-Ağa, την οποία η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος χαρακτηρίζει ως «εξτρεμιστική».

Ως αποτέλεσμα, όπως υπογραμμίζουν οι Μαργαρίτης Σχοινάς και Βιέρα Γιούροβα, η Επιτροπή περιμένοντας περισσότερες λεπτομέρειες από την εθνική αρχή της Τουρκίας σχετικά με την Yavuz Sultan Selim, διακόπτει τη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Erasmus plus, ενώ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την ανάκτηση κονδυλίων που ήδη έχουν καταβληθεί. Παράλληλα επισημαίνουν ότι η Κομισιόν επιζητεί να δίνεται η μέγιστη σημασία στο σεβασμό των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ από όσους επωφελούνται των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ