Είναι πολλά τα λεφτά στον πόλεμο της Greek Mafia

Ραγδαίες εξελίξεις στον σκοτεινό κόσμο της Greek Mafia μετά τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη με 35 σφαίρες έξω από βενζινάδικο ιδιοκτησίας του στον Νέο Κόσμο, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το λιγότερο 25 συμβόλαια θανάτου έχουν εκτελεστεί τα τελευταία 7 χρόνια στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ αντίπαλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι αρχές βάζουν στο μικροσκόπιο τους φακέλους που αφορουσαν ανθρώπους της νύχτας τουλάχιστον την τελεταία 5ετία, καθως υπάρχουν φόβοι ότι ανοίγει νέος κύκλος αίματος.

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι του εκτελεστή της Greek Mafia με το προσωνύμιο «Ζαμπόν» εκτιμάται ότι έχουν βαρύτατο παρελθόν στη νύχτα.

Δύο από τα συμβόλαια θανάτου εξιχνιάστηκαν προ ημερών με την ταυτοποίηση 5 ατόμων (τα 2 εκ των οποίων βρίσκονται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας) για τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, γνωστού ως «θείου Τζο» και τη διπλή εκτέλεση των Ρουμπέτη («Ράμπο), Μουζακίτη.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται και για τις απόπειρες δολοφονίας δύο συγγενικών προσώπων του Σκαφτούρου και ενός αλλοδαπού στην Κατερίνη.

Είναι αντιμέτωποι με εννέα κακουργήματα (Διαβάστε οπωσδήποτε ΕΔΩ)

Επισήμως οι συλλήψεις αυτές δεν συνδέονται με την υπόθεση δολοφονίας του Ζαμπούνη, όμως συνιστούν ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ, που καλούνται να λύσουν οι αρχές.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας ξεσκονίζουν υποθέσεις για το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά και τσιγάρων, που αποτελεί μεγάλο μέρος της «πίτας», που μοιράζονται οι μαφιόζικες οργανώσεις.

Αποκαλυπτικός για τον τρόπο που δρούσε η Greek Mafia είναι και ο διάλογος που είδε το φως της δημοσιότητας, μετά τις δύο συλλήψεις. Ένας εκ των συλλφθηθέντων, ο 21χρονος, σε διάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ φέρεται να συνομιλεί με φίλο του και να δηλώνει «κλέβω, πυροβολώ, σκοτώνω» και συμπληρώνει πως νιώθει «πολύ καλά» για αυτό.

21χρονος: Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δύο φορές σκοτώνω.
Φίλος: Εσύ τα κάνεις όλα αυτά, ε;
21χρονος: Ναι εγώ,
Φίλος: Και;
21χρονος: Αυτά.
Φίλος: Πώς αισθάνεσαι;
21χρονος: Πολύ καλά.
Φίλος: Μπράβο, μπράβο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...