«Είμαι τέλειος για πρωθυπουργός»

Του Άρη Δραμινού

Ρωτήθηκε ο δήθεν “αριστερός”, τρομάρα του και τρομάρα μας, ΕυκλΤσακαλώτος αν πιστεύει ότι μπορεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Η απάντηση του, φυσικά, ήταν ένα στεντόριο και κατηγορηματικό “ΝΑΙ”, όπως εκείνο το ΝΑΙ που προέκυψε μετά το περήφανο “ΌΧΙ” του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα.

Και αφού ο Ε.Τσακαλώτος δεν έχει δει κανένα να προβάλλει τα εκπληκτικά χαρίσματά του ως μελλοντικός πρωθυπουργός (λέμε και κανένα χοντροκομμένο αστείο…), αποφάσισε ο πολύς Τσακαλώτος να αυτοπροβληθεί ο ίδιος στο δημοσιογράφο του Βήματος και να δικαιολογήσει τις πρωθυπουργικές ικανότητες του.

Προχωράμε και λέμε λοιπόν: “Έχω την εμπειρία”, είπε ο Τσακαλώτος, “που μου προσέφερε η συμμετοχή στο eurogroup (σ.σ την εγκωμιάζει, αντί να ντρέπεται και να κρύβεται) όπως και η διαπραγμάτευση και οι συζητήσεις με ανθρώπους σαν τον Ομπάμα, την Μέρκελ, τον Σόιμπλε”!

Εξαίρετη πράγματι αυτή η εμπειρία στο “αποικιακό” eurogroup και η δήθεν “διαπραγμάτευση” με εξωνυμένους πολιτικούς και λέω δήθεν, διότι ο ΕΤσακαλώτος το μόνο που δεν έκανε ήταν “διαπραγμάτευση”. Απλώς άκουγε με θαυμασμό τι του υποδείκνυαν και αυτός το ενέκρινε μετά χαράς!

Το πιο εξαιρετικό, όμως είναι αυτό που προκλητικά και χωρίς καμμιά επίγνωση είπε ο Ε.Τσακαλώτος στον δυστυχή δημοσιογράφο του Βήματος: “Έχω”, είπε ως φουσκωμένος διάνος ο Τσακαλώτος, “ευρωπαϊκό προφίλ και δικτύωση έξω από την Ελλάδακάτι που είναι σημαντικό για ένα πρωθυπουργό”.

Τσακαλώτο, λοιπόν, πρωθυπουργό και όχι τίποτα “Βαλκανικά τσόλια” ή “καθυστερημένους Ανατολίτες”. Πρωθυπουργό Ευρωπαίο (βλ. ευρωληγούρη) με βαθιές Δυτικές δικτυώσεις, που, χωρίς παρεξήγηση, δεν διαθέτει κανένας άλλος και καμμιά άλλη στην ελληνική δικτυωμένη αποικία.

Καταπιαστήκαμε με τον ΕΤσακαλώτο μάλλον από σύμπτωση και όχι γιατί οι άλλοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ υστερούν σε αμετροέπειακενότητα και κομπορρημοσύνες και κυρίως σε βαθιά κοινότυπες κατεστημένες πολιτικές.

Δυστυχώς το κατάντημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαρακτηριστικό δείγμα για το κατάντημα και την κατάπτωση της πολιτικής ζωής και της χώρας.

ΠΗΓΗiskra.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ