Διεθνής διασυρμός του Χαρδαλιά μετά την αποκάλυψη των απόρρητων εγγράφων – Τι γράφουν τα ρωσικά ΜΜΕ

«Το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε κατά λάθος μυστικούς στρατιωτικούς χάρτες, πυροδοτώντας νέο σκάνδαλο σε τμήμα που ήδη αντιμετωπίζει κριτική μετά από πυρκαγιά στις αποθήκες πυρομαχικών του», γράφει το ρωσικό πρακτορεί Avia.pro.

«Σε σχέση με τις φωτιές που ξέσπασαν πρόσφατα στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε έκτακτο έλεγχο πυρασφάλειας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις», τονίζεται.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, «κατά την επιθεώρηση αυτή, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα κατά λάθος φωτογραφίες από μυστικούς στρατιωτικούς χάρτες που έβλεπε ο υφυπουργός κατά την επίσκεψή του στο σημείο. Αυτές οι φωτογραφίες στάλθηκαν μαζί με δελτίο τύπου από το υπουργείο».

«Μετά από αυτό το αδικαιολόγητο περιστατικό, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωσή του ανακοίνωσε την αναστολή των ελέγχων πυρασφάλειας στις μονάδες», επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο «αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Χαρδαλιάς αναγκάστηκε να αναβάλει τις προγραμματισμένες επισκέψεις σε αεροδρόμια στο Πετσάλι, τα Ιωάννινα, τον Άραξο και την Ανδραβίδα, που είχαν προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου».

«Μετά από αυτό το περιστατικό, το Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε νέο δελτίο τύπου στο οποίο οι κάρτες ήταν μαυρισμένες. Παρόλα αυτά, η πύλη χαρακτήρισε το περιστατικό “νέο φιάσκο” για το στρατιωτικό τμήμα, το οποίο βρίσκεται υπό πίεση μετά από πυρκαγιά σε αποθήκες πυρομαχικών», καταλήγει το δημοσίευμα του Avia.pro.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ