ΔΝΤ: «Η κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος»

To ΔΝΤ προειδοποίησε ότι μία κατάσχεση ρωσικών κρατικών περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να προκαλέσει την καταστροφή του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος εάν δεν μπορέσει να στηριχθεί νομικά!

«Τα δυτικά σχέδια για κατάσχεση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας θα πρέπει να έχουν επαρκή νομική βάση και δεν θα πρέπει να προκαλέσουν την καταστροφή του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος», δήλωσε η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Τζούλι Κόζακ.

Αυτό το οποίο επί του πρακτέου θα συμβεί εάν κατασχεθούν οι ρωσικοί πόροι, θα είναι η κατάρρευση της εμπιστοσύνης.

Διότι το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα στην πραγματικότητα στηρίζεται μόνο στην εμπιστοσύνη. Ότι δηλαδή οι συναλλαγές οι οποίες διεξάγονται μεταξύ των χωρών είναι… πραγματικές.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία νοητική σύμβαση η οποία επιτρέπει την λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων μιας χώρας για πολιτικούς λόγους θα καταστρέψει την σύμβαση αυτή.

Θα υπάρξει μία σειρά από χώρες οι οποίες θα έχουν βάσιμους φόβους πως κάποια στιγμή θα κατασχεθούν και δικοί τους κρατικοί πόροι επειδή οι πολιτικές τους δεν θα είναι σύμφωνες με αυτές των ΗΠΑ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει να υπάρχει νομική αιτιολόγηση για μία τέτοια ενέργεια ώστε να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη άλλων χωρών.

Βεβαίως για να ισχύσει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να μην έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στα διεθνή δικαστήρια, κατά πόσο έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν ανεξάρτητες αποφάσεις.

Κάτι το οποίο από μόνο του είναι πολύ δύσκολο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ