Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο: Υψηλές επιδόσεις για την ελληνική σημαία

Η ελληνική σημαία κατατάσσεται μεταξύ των σημαιών με τις υψηλότερες επιδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την έκθεση Shipping Industry Flag State Performance 2023/2024 του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου. Η ελληνική σημαία διακρίνεται για τις ποιοτικές της επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες.

Επιτυχίες της Ελληνικής Σημαίας σε Διεθνή Επίπεδα Η ελληνική σημαία αποδεικνύεται αξιόλογη τόσο στο επίπεδο της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, όσο και στην Ευρώπη μέσω του Paris MOU και στην Ασία μέσω του Tokyo MOU.

Θετικές Επιδόσεις σε Διεθνές Ναυτιλιακό Πλαίσιο

Η έκθεση του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου επισημαίνει ότι η πλειονότητα των κρατών σημαίας εμφανίζει συνεχιζόμενες θετικές επιδόσεις για την ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των εμπορικών πλοίων.

Κράτη με Εξαιρετικές Επιδόσεις

Εκτός από την Ελλάδα, κράτη όπως οι Βερμούδες, οι Νήσοι Κέιμαν, η Δανία, το Χονγκ Κονγκ (Κίνα), η Ιαπωνία, η Λιβερία, η Μάλτα, οι Νήσοι Μάρσαλ, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Σιγκαπούρη και το Ηνωμένο Βασίλειο συγκαταλέγονται στις χώρες με θετικούς δείκτες.

Ανησυχίες για Ορισμένα Κράτη Σημαίας

Παρόλα αυτά, κράτη σημαίας όπως το Τόγκο, η Αλγερία και οι Κομόρες συνεχίζουν να εμφανίζουν αρνητικές επιδόσεις, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας και της βελτίωσης στον τομέα της ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας.

Βελτίωση Μικρότερων Κρατών Σημαίας

Κράτη σημαίας όπως η Κόστα Ρίκα, η Αίγυπτος, το Μεξικό και η Ταϊλάνδη κατέγραψαν αύξηση στους θετικούς δείκτες επιδόσεων σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.

Συμμετοχή Κρατών Σημαίας στο Διεθνές Ναυτιλιακό Πλαίσιο

Σημαντική βελτίωση είδαν επίσης η συμμετοχή των κρατών σημαίας στις συνεδριάσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και η χρήση αναγνωρισμένων οργανισμών για την επιθεώρηση και πιστοποίηση των πλοίων.

Αύξηση των Εγκαταλείψεων Πλοίων και Πληρωμάτων

Το 2023 καταγράφηκε αύξηση 11% στις εγκαταλείψεις πλοίων και πληρωμάτων, με την Διεθνή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF) να αναφέρει 132 περιπτώσεις εγκατάλειψης.

Ανθρωπιστική Ανησυχία για τους Ναυτικούς

Η αύξηση αυτή αποτελεί ανησυχητικό φαινόμενο, με τον Steve Trowsdale της ITF να χαρακτηρίζει την κατάσταση ως απαράδεκτη και τονίζοντας τις ανθρωπιστικές συνέπειες για τους ναυτικούς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ