«Διαφεύγει από την ανοσία» – Μεγάλη ανησυχία για τη νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, επεσήμανε ότι η νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού που εξαπλώνεται στη χώρα “έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και εν μέρει διαφεύγει από την προηγούμενη ανοσία που έχουμε, αλλά ευτυχώς όχι πολύ”. Είπε ότι είναι σημαντικό τα άτομα άνω των 60 ετών και όσα έχουν προβλήματα υγείας να εμβολιαστούν άμεσα με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Η καθηγήτρια είναι αισιόδοξη για το επίπεδο ανοσίας στην κοινότητα, λέγοντας ότι χάρη στον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο και τις προηγούμενες δόσεις, έχουμε ανοσία. Ωστόσο, επισήμανε τη σημασία του εμβολιασμού, ιδίως για τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Άνοιγμα των σχολείων με αντισηπτικά και αποστάσεις

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, επεσήμανε ότι η χρήση της μάσκας παραμένει σύσταση από τον ΕΟΔΥ και πρότεινε στα άτομα, ειδικά όταν βρίσκονται σε χώρο με συνωστισμό, να τη χρησιμοποιούν. Εκφράζοντας αισιοδοξία για την κατάσταση της ανοσίας στην κοινότητα, τόνισε ότι η αναμενόμενη κορύφωση της έξαρσης του κορονοϊού στην Ελλάδα αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο, και έκανε έκκληση για προσοχή και προληπτικά μέτρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ