Επιστροφή Σακελλαρίδη με στήριξη από μεγαλοεπιχερηματία – Δείτε ποιος πληρώνει το αντίπαλο δέος του Τσίπρα

Με στόχο τη δημιουργία ενός κόμβου για την «προοδευτική σκέψη στην Ελλάδα» δημιουργήθηκε το Eteron- Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή με επικεφαλής τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με την οικονομική στήριξη του Δημήτρη Μάρη (Stoiximan/24 Media), στην οποία ηγείται ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, ο οποίος εξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015, διαφώνησε όμως αργότερα και έφυγε από το κόμμα.

Στη συνέχεια ανέλαβε διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και ακολούθησε το ινστιτούτο Eteron.

Ο κ. Σακελλαρίδης, διευθυντής του Eteron παρουσίασε χθες τη φιλοσοφία και το προφίλ του Ινστιτούτου, το οποίο αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό με σκοπό την παραγωγή γνώσης, μέσα από τεκμηριωμένες έρευνες και αναλύσεις που θα οδηγούν σε προτάσεις πολιτικής “με άξονα τη δικαιοσύνη, τη συμπερίληψη και τη βιωσιμότητα”, τη συμβολή στην ενδυνάμωση των πολιτών μέσα από καινοτόμους τρόπους επικοινωνίας, δομές και προγράμματα και την προαγωγή των συνεργασιών, μεταξύ άλλων με ερευνητικούς οργανισμούς στο εξωτερικό.

Το Ινστιτούτο Eteron θα παρουσιάζει πρότζεκτς μέσα από τα οποία θα τίθενται ζητήματα στο δημόσιο διάλογο. Για τα πρότζεκτς αυτά θα συνεργάζεται με ερευνητικό προσωπικό και οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και το επόμενο χρονικό διάστημα θα απευθύνει δημόσιο κάλεσμα στο ερευνητικό δυναμικό της χώρας προκειμένου να συμμετάσχει στις επιστημονικές του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Σακελλαρίδη ως ενδεχόμενο αντίπαλο δέος του Αλέξη Τσίπρα σε μια εσωκομματική αναμέτρηση.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ