Δημοσκόπηση-βόμβα: Με τους Ισραηλινούς ή με τους Παλαιστίνιους είναι ο ελληνικός λαός; (pic)

Με το Ισραήλ ή τους Παλαιστίνιους τάσσονται οι Έλληνες; Ποια από τις δύο πλευρές έχει το δίκιο; Αυτό είναι ένα από τα πρώτα ερωτήματα που τίθενται στη δημοσκόπηση της MRB για το Open και η οποία μεταδόθηκε στο βραδινό δελτίο της Πέμπτης. Ακολουθούν πολλές ερωτήσεις και για το αραβοϊσαηλινό και για τα θέματα που προβληματίζουν τους Έλληνες –πολιτικά, κομματικά, οικονομικά. 

Η έρευνα κατέγραψε και τον βαθμό ανησυχίας των πολιτών από τις τραγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Συνολικά το 83,5% των Ελλήνων ανησυχεί πολύ (47,3%) ή αρκετά (36,2%), ενώ ένα 13,6% αθροίζεται από εκείνους που ανησυχούν λίγο (9,7%) ή καθόλου  (3,9%). Ένα 3% δενθέλησε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν και πόσο ανησυχεί.

Ποιος έχει δίκιο: το Ισραήλ ή οι Παλαιστίνιοι; Το 30,9% των ερωτηθέντων απάντησε πως μάλλον έχουν δίκιο οι Παλαιστίνιοι, το10,1% επιλέγει την απάντηση «μάλλον το Ισραήλ», το 22,5% εκτιμά ότι έχουν δίκιο και οι  δυο, ενώ το 21,3% απαντά ότι ουδείς έχει δίκιο. Το 15,2% δεν παίρνει θέση και μπαίνει στην κατηγορία Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Στην αξιολόγηση των χειρισμών του πρωθυπουργού στην κρίση, το 10,3% την κρίνει σίγουρα θετικά και το 24,5% μέλλον θετικά. Έτσι οι θετικές απαντήσεις αθροίζουν συνολικά  34,4%. Μάλλον αρνητικά κρίνει τους  χειρισμούς το 21,3% και σίγουρα αρνητικά το 25% (συνολικά οι αρνητικές απαντήσεις είναι 46,3%). Το 18,9% δεν παίρνει θέση.

Η στάση των ΗΠΑ στην κρίση αξιολογείται αρνητικά σε ποσοστό 57,1% (μάλλον αρνητικά 26,1%, σίγουρα αρνητικά 31%). Θετικά αξιολογείται η στάση των ΗΠΑ από το 22,7% (μάλλον θετική η στάση τους 17%, σίγουρα θετική 5,7%). Το 20,2% δεν έχει άποψη.

Η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρίνεται συνολικά αρνητική κατά 55,5% (μάλλον αρνητική 26,8%, σίγουρα αρνητική 28,7 %). Θετική βρίσκει  τη στάση της ΕΕ το 22% (5% σίγουρα θετική, 17% μάλλον θετική). Το ΔΞ/ΔΑ συγκεντρώνει 22,5%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...