Δημοσκοπήσεις: Οι πολίτες εγκαταλείπουν τον Μητσοτάκη και ετοιμάζονται να «ακούσουν» τον Κασσελάκη – Τεράστια η πτώση των ποσοστών της ΝΔ

Η επίδραση που είχαν οι απανωτές καταστροφές που υπέστη η χώρα τους πρώτους τρεις μήνες διακυβέρνησης από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη άρχισαν να αποτυπώνονται και στις δημοσκοπήσεις όπου παρουσιάζεται σαφή πτώση των ποσοστών της ΝΔ.

Ακόμα όμως οι πολίτες δεν έχουν καταλήξει σε κάποια εναλλακτική λύση για να την στηρίξουν τουλάχιστον δημοσκοπικά και αυτό είναι λογικό διότι βρισκόμαστε μόλις λίγους μήνες μετά τις πρόσφατες διπλές εκλογές.

Περίπου κατά 9 μονάδες έπεσε η Νέα Δημοκρατία τρεις μόλις μήνες μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, διατηρώντας ωστόσο ένα μεγάλο προβάδισμα επί του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα στην τελευταία δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 32,3%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 15,3%. Να θυμίσουμε ότι στις πρόσφατες εκλογές η «γαλάζια» παράταξη είχε συγκεντρώσει 40,56%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 17,83%.

Το μήνυμα όμως της δημοσκόπησης είναι σαφές: Οι Έλληνες ξεκίνησαν να αναζητούν μία άλλη επιλογή, ή τουλάχιστον είναι διαθέσιμοι να το κάνουν.

Αυτή την στιγμή θέλουν να δουν που μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ η νέα ηγεσία του Σ.Κασσελάκη με την στήριξη βεβαίως του Α.Τσίπρα.

Περιμένουν να ακούσουν τις θέσεις του, το πολιτικό του πρόγραμμα και κυρίως ποιο είναι το όραμά του για την χώρα.

Διότι όλες αυτές οι καταστροφές με αποκορύφωμα αυτήν της Θεσσαλίας που την οδήγησαν 40 χρόνια πίσω, προκαλούν απελπισία και η απελπισία για να «γιατρευτεί» χρειάζεται όραμα.

Άλλωστε όλα όσα συνέβησαν αυτούς τους μήνες έδειξαν πως η απλή διαχείριση της καθημερινότητας δεν αρκεί.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ