Δημήτρης Βίτσας: «Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου»

«Η διαγραφή μου δεν είναι δεδομένη, θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας» δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας, ένα εκ των τριών στελεχών που ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι τίθενται εκτός κόμματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον Ant1, «τα δύο τρίτα της Επιτροπής θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής» έπειτα «θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί εκεί».

Σε ερώτηση αν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή πρώην ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας απάντησε πως είναι «καταρχήν αριστερός και ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν έχει νόημα να βγάλουμε τις πολιτικές περγαμηνές του καθενός», είπε και ερωτηθείς για τον Παύλο Πολάκη ανέφερε: «Ο Παύλος Πολάκης έγινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 και μάλιστα ήμουν από αυτούς που τον έκαναν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα ταξίδι στο Ηράκλειο. Δικαιούται να έχει άποψη να διαγραφούν όλοι και να μείνει μόνος του ή κάποιους άλλους και αυτό θεωρεί ότι θα πάει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά. Εγώ λέω θα τον πάει πίσω. Δεν μπορώ να καταλάβω συγχρόνως και αυτό το μένος, δηλαδή “διάγραψε τους”».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε πως μπορεί να συνυπάρξει με τον Στέφανο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με «σωστούς και δίκαιους όρους. «Με τη δαμόκλειο σπάθη της διαγραφής από πάνω τι λέτε; Έχει νόημα;» πρόσθεσε.

Σχετικά με τις αναφορές του κ. Κασσελάκη και άλλων περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βίτσας απάντησε: «Πρέπει να μας πει τι έκανε ο Βίτσας και εμπόδισε τον Αλέξη Τσίπρα, αλλιώς είναι μια ρετσινιά που πετάγεται από εδώ και από εκεί στα social media ό,τι υπονόμευσα τον Τσίπρα». Συμπλήρωσε ακόμη πως «μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κάναμε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και όχι μία φορά, χωρίς να ζητήσουμε θέσεις».

Ερωτηθείς αν πρέπει να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως θα έπρεπε, αλλά – όπως είπε σέβεται την επιλογή του.

Σημείωσε επιπλέον πως «είναι λάθος να λαμβάνει μέτρα ο Κασσελάκης, λίγο πριν το συνέδριο, όπου θα κριθούν οι επικρατέστερες απόψεις» και υπογράμμισε πως «δεν έχουμε καμία διάθεση να φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ». «Το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω ή δεν ξέρω αύριο τι άλλο, θα πρέπει να είναι αριστερό, οικολογικό, ριζοσπαστικό και σύγχρονο», πρόσθεσε.

Εξαπέλυσε παράλληλα βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Ο ίδιος λέει ότι είναι αριστερός. Εμένα μου είπε ότι είναι πιο αριστερός από μένα και του είπα “μακάρι». Δεν κάθομαι να πω ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο αριστερός, αυτά είναι κουταμάρες»

Παρατήρησε επιπλέον πως «είναι η πρώτη φορά που βγαίνει πρόεδρος κάποιος που μόλις έγινε μέλος του κόμματος. Πρέπει πέντε χρόνια να είσαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνεις μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας, αλλά μηδέν χρόνος για να γίνεις πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μηδέν χρόνος και δύο ευρώ για να πας να ψηφίσεις».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...