«Δεν ψηφίζω το γάμο…» – «Βόμβα» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει και ο Πλεύρης

Ο Θάνος Πλεύρης επαναλαμβάνει την αντίθεσή του προς το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία λίγο πριν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού. Εκφράζει τη διαφωνία του με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο, χαρακτηρίζοντας το θέμα ως ζήτημα συνείδησης και όχι πολιτικής.

Σχετικά με την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στα σημεία που, κατά την άποψή του, διαφοροποιούν την πρόταση από τις νομικές πρακτικές άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καταδικάζει την πρόταση που αποσκοπεί, σύμφωνα με τον Πλεύρη, στο να καταστήσει την γυναίκα “μηχανή παραγωγής τέκνων” για την ικανοποίηση του “εγώ” κάποιων που θέλουν να κάνουν παιδιά.

«Διαφωνώ με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο άρα και στην αλλαγή μορφής της οικογένειας, ακόμα και δεν υπήρχε τεκνοθεσία. Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί με σύμφωνο συμβίωσης σε απλές μορφές».

Διαβάστε οπωσδήποτε: Η στάση της αντιπολίτευσης για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

Οι δηλώσεις αυτές αποτυπώνουν την αντίθεση ορισμένων μελών της Νέας Δημοκρατίας προς το νομοσχέδιο, ενισχύοντας τις εντάσεις εντός του κόμματος σχετικά με τα θέματα της ομοφυλοφιλικής ένωσης και της τεκνοθεσίας.

Η στάση του Θάνου Πλεύρη προαναγγέλλει πιθανές δυσκολίες κατά την ψηφοφορία στη Βουλή και αντιπροσωπεύει έναν από τους εσωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ