«Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ελκυστική…» – Τι λέει γνωστός δημοσκόπος για τα ανύπαρκτα ποσοστά της «Ομπρέλας»

Αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού έως τις ευρωεκλογές βλέπει ο Ζαχαρίας Ζούπης, διευθυντής Ερευνών της Opinion Poll.

Αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού έως τις ευρωεκλογές βλέπει ο Ζαχαρίας Ζούπης

«Στον δεύτερο κύκλο ερευνών που έγιναν μετά το καλοκαίρι, στην απλή πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν με 12,8% κατά μέσο όρο αν πάρουμε όλες τις έρευνες. Το ΠΑΣΟΚ 11,2. Η διαφορά στο 1,6. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πέσει δυο με δυόμιση μονάδες από τις μετρήσεις του Σεπτεμβρίου.

Το ΚΚΕ από 7% που ήταν στα μέσα Σεπτεμβρίου πήγαινε στο 8%. Αυτό το οποίο εγώ μιλάω για μία αναδιάταξη που μπορούμε να δούμε άμεσα είναι ότι αν συνεχιστεί αυτή η πτώση, δεν βλέπω γιατί να μην υπάρχει και άλλη πτώση μετά τα όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο, εκτίμηση είναι, είναι πολύ πιθανό στο άμεσο διάστημα να δούμε το ΠΑΣΟΚ δεύτερο. Θεωρώ ταυτόχρονο απότοκο από αυτές τις καταστάσεις ότι το ΚΚΕ θα συνεχίζει να εμφανίζει μία αύξηση των δυνάμεών του και αυτό πιθανά να το φέρει πάρα πολύ κοντά στον τρίτο πια ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Ζούπης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πολιτικός χώρος που θα μπορούσε να καλυφθεί από όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή από την Ομπρέλα, ο κ. Ζούπης εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα στελέχη που έφυγαν έχουν ως μοναδικό χώρο, το χώρο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ή ένα τμήμα αυτών.

«Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ελκυστική η παρουσία και ο πολιτικός τους λόγος για παράδειγμα, στις δυνάμεις του Κέντρου. Επίσης σε δυνάμεις από τα αριστερά ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας, ΜέΡΑ25, θεωρώ ότι δεν μπορούν να έχουν εκλογικές ή δημοσκοπικές εισπράξεις σε αυτή τη φάση γιατί είναι και τα ίδια στα μάτια των ψηφοφόρων αυτών των κομμάτων ενοχοποιημένα για τα όσα έχει πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση» επισήμανε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου