«Δεν είναι δυνατόν το 2023 να περιμένουμε αν θα γυρίσει ένα κλειδί!»

Στην υπόθεση του πρωτοφανούς σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς αναφέρθηκε ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ουσιαστικά ο κ. Λύτρας ξέσπασε:

«Δεν είναι δυνατόν το 2023 να περιμένουμε, ειδικά ο επιβάτης να είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε κυρίου Βασίλη για το αν θα γυρίσει ένα κλειδί και να κινδυνεύει η ζωή του», είπε αναφερόμενος στον 59χρονο σταθμάρχη της Λάρισας ο οποίος προφυλακίστηκε.

Ο γνωστός ποινικολόγος υποστηρίζει ότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας και ότι ευθύνονται πολλά άτομα.

«Είναι βέβαιο ότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας ή δεν λειτουργούσαν μέτρα ασφαλείας. Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλές ευθύνες από αρκετά άτομα», δήλωσε.

Ο κ. Λύτρας είναι πεπεισμένος πως οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Ωστόσο, αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν η Hellenic Train και ο ΟΣΕ να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και να επιτρέπουν να γίνονται αυτά τα ταξίδια με τα τρένα; Όλοι περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα γίνει κάποιο ατύχημα».

Μιλώντας για τις οικογένειες των θυμάτων ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν ενδιαφέρονται για τα δικαστήρια και τις αποζημιώσεις καθώς οι άνθρωποι «έχουν τον πόνο τους, έχουν καταστραφεί». Όμως τόνισε ότι «οφείλουμε να παρακολουθήσουμε την ανάκριση, αν δούμε τις διαδικαστικές πράξεις και όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε».

Καταλήγοντας ευχήθηκε να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ