Δεν έχει τέλος ο διασυρμός της Λίνας Κλείτου – Ο Γιάννης Μάγγος απαντά στις αθλιότητες (pic)

Απάντηση στη Λίνα Κλείτου δίνει ο Γιάννης Μάγγος, για την άθλια και προσβλητική ανάρτηση της δημοσιογράφου στην οποία τον αποκάλεσε «τυπάκο με κατσιασμένο επαναστατικό μαλλί», στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Μαγγος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πατέρας του ακτιβιστή Βασίλη Μάγγου -που άφησε την τελευταία του πνοή το καλοκαίρι του 2020 σε ηλικία 27 ετών, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και τον βασανισμό του στο αστυνομικό τμήμα του Βόλου- έδωσε το παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Πέμπτης (7/2) στην Αθήνα, για την υπεράσπιση του δημοσίου πανεπιστημίου, όπου δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, πλέον και με νομικούς όρους.

«Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές: Θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές» έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ο κ. Μάγγος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Η Λίνα Κλείτου ανέβασε μια εικόνα του Γιάννη Μάγγου και τον χαρακτήρισε «τυπάκο με κατσιασμένο μαλλί», λέγοντας παράλληλα ότι η φωτογραφία αυτή είναι «η καλύτερη διαφήμιση για τα ιδιωτικά ΑΕΙ».

«Καλύτερη διαφήμιση υπέρ των Ιδιωτικών ΑΕΙ από αυτή που κάνει ο τυπάκος με το κατσιασμένο επαναστατικό μαλλί, δεν θα μπορούσε να γίνει. Όλη η αποτυχία του προοδευτικού σκοταδισμού, σε μια εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανάρτηση. Μάλιστα, απαντώντας σε σχόλια χρηστών, η δημοσιογράφος δεν δίστασε να κάνει λόγο για «φοιτητοπατερισμό σε αποδρομή».

Ο κ. Μάγγος καλεί τη κυρία Κλείτου να κατεβάσει το δυσφημιστικό δημοσίευμά της, δηλώνοντας υπέρ του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι φοιτητές κατά της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων.

«Και θα είμαι πάντα δίπλα στους αγώνες που αφορούν το ίδιο το μέλλον τους, δηλαδή το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του.

Η δήλωση του Γιάννη Μάγγου:

«Δήλωσή μου για δυσφημιστικό δημοσίευμα

Υπέπεσε στην αντίληψή μου το δυσφημιστικό δημοσίευμα της κ. Λίνας Κλείτου (Lina Kleitou) την οποία δεν γνωρίζω.

Δηλώνω για να γνωρίζει η κ. Κλείτου, αλλά και όσοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, ότι δεν είμαι “αιώνιος φοιτητής” και ούτε η παρουσία μου στην προχθεσινή πορεία σημαίνει “φοιτητοπατερισμό σε αποδρομή” όπως σχολιάζει η κ. Κλείτου  κάτω από την ίδια την ανάρτησή της.

Είμαι πατέρας δύο παιδιών (εκ των οποίων το ένα δεν ζεί) που υπήρξαν φοιτητές και επίσης πατέρας ενός τρίτου παιδιού που είναι μαθητής της τρίτης Λυκείου. Επομένως έχω άμεσο ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας.

Ταυτόχρονα είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πάντα ήμουν και θα είμαι υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και για τα πανεπιστήμια ειδικά, όπως ακριβώς ορίζει το άρθρο 16  παρ. 5 του Συντάγματος: “Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση».

Ως εκ τούτου είμαι υπέρ του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι φοιτητές κατά της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων. Και θα είμαι πάντα δίπλα στους αγώνες που αφορούν το ίδιο το μέλλον τους, δηλαδή το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Καλώ την κ. Κλείτου να κατεβάσει το δυσφημιστικό δημοσίευμά της.

Καλώ τους πολίτες, την κοινωνία να καταδικάσει όχι μόνο το δημοσίευμα της κ. Κλείτου, αλλά να καταδικάσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την κατάργηση της δημόσιας παιδείας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ