Δεν έχει προηγούμενο ο δημόσιος διασυρμός της Ράνιας Τζίμα: «Αν ο Γαβριήλ μπει στην πολιτική, θα φύγω από τη δημοσιογραφία»

Η Πυθία καταγράφει

Όπως σας έγραψα και χθες, η Ράνια Τζίμα, προστίθεται στην κατηγορία εκείνη των δημοσιογράφων που παρουσιάζουν κεντρικά δελτία ειδήσεων και που φέρουν παράλληλα και ταυτόχρονα την ιδιότητα της “συζύγου πολιτικού”. Έχουν προηγηθεί η Μάρα Ζαχαρέα και η Σία Κοσιώνη. Μιλάμε για αληθινό όνειδος για τη δημοσιογραφία.

Αν κάνει κάποιος μία μικρή βόλτα στα social media θα αντιληφθεί ότι ο διασυρμός της Ράνιας Τζίμα, δηλαδή της παρουσιάστριας του Mega Channel και συγχρόνως της συζύγου του Γαβριήλ Σακελλαρίδη που επέστρεψε στην πολιτική, δεν έχει προηγούμενο. Μιλάμε για σκληρές εκφράσεις που δεν μπορώ να αναμεταδώσω.

Και βέβαια ο κόσμος θυμάται μία παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η Ράνια Τζίμα στην ιστοσελίδα του χρηματοδότη του συζύγου της, στην ιστοσελίδα news247.gr, στην ιστοσελίδα ιδιοκτησίας Δημήτρη Μάρη.

Δείτε τι έλεγε τότε. Έλεγε πως αν ο Σακελλαρίδης επιστρέψει στην πολιτική εκείνη θα φύγει από τη δημοσιογραφία. Είδατε εσείς κάτι; Γιατί, εγώ βλέπω ότι ακόμη λέει τις ειδήσεις στο κανάλι του Μαρινάκη.

Δείτε:

Τη “γλύτωσες” που δεν είναι πια στο ΣΥΡΙΖΑ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Δεν έχεις πια να σκέφτεσαι πώς θ’ αντιμετωπίσεις ένα πολιτικό θέμα.
Τι λες, Σταύρο; Δεν υπήρξαν άνθρωποι που είπαν μη δώσετε δουλειά σε αυτή γιατί είναι γυναίκα του Σακελλαρίδη; Εγώ τι ν’ αρχίσω να λέω; Δεν είμαι του ανδρός μου και δεν είμαι του πατρός μου, όλα αυτά τα παλιά; Φυσικά και υπήρξαν άνθρωποι που είπαν: “μη της δώσετε τη δουλειά γιατί είναι γυναίκα του Σακελλαρίδη”. Όπως σου το λέω, μ’ αυτές τις λέξεις.

Άσε τους παράγοντες, από την άλλη δεν είναι λογικό ο κόσμος να πιστέψει ότι δε θα είσαι αντικειμενική απέναντι στον άνθρωπο που μοιράζεσαι την ίδια στέγη;
Ποιος είπε ότι θα έκανα ποτέ συνέντευξη στον Γαβριήλ; Πρώτα απ’ όλα δεν είναι στην ενεργό πολιτική. Αν ο Γαβριήλ μπει στην ενεργό πολιτική, εγώ θα φύγω από τη δημοσιογραφία. Ε ναι, τι; Κάτσε δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ζήτημα επιστροφής του και τέλος πάντων δε θέλω να μιλήσω για τα δικά του θέματα. Δε ξέρω τι θα θελήσει και δεν είμαι εκπρόσωπός του. Αν όμως επέστρεφε στην πολιτική, εγώ θα έφευγα από τη δημοσιογραφία.

Να καταλάβω να φύγεις από το πολιτικό και την παρουσίαση των ειδήσεων αν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιστρέψει στην ενεργό πολιτική, αλλά θα μπορούσες να επιστρέψεις στο ελεύθερο ρεπορτάζ;
Και το ελεύθερο έχει πολιτικά στοιχεία. Πας να καταγράψεις μια πορεία με επεισόδια, είδες τι έγινε τις τελευταίες μέρες. Υπάρχει θέμα που δεν έχει πολιτική; Τις τιμές να πας να κάνεις στη λαϊκή, είναι πολιτικότατο το ρεπορτάζ. Πρώτα απ΄όλα μπορεί να έχω φύγει ήδη από τη δημοσιογραφία ή ο Γαβριήλ να μην επιστρέψει ποτέ οπότε να μην υπάρχει αυτό το debate. Aν όμως, σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και χρειαστεί να ληφθεί μια τέτοια απόφαση, εγώ θα φύγω από τη δημοσιογραφία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...